ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΣ & ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 π.μ. | | | | |
Απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΣ & ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στην Πελοπόννησο
Η υποβάθμιση των σχολών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ συνεχίζεται, με διάφορους τρόπους. Ένας εξ αυτών, είναι και η ομηρία των ωρομισθίων εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ και ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, που παραμένουν απλήρωτοι για δύο και πλέον συνεχόμενους μήνες.

Ωστόσο, η διαδικασία της «τηλεκπαίδευσης» παρόλο των αντίξοων συνθηκών που βιώνουν, εκπαιδευτικοί και μαθητές, συνεχίζεται με απίστευτο ζήλο, εκατέρωθεν.

Απλήρωτοι πριν από τα Χριστούγεννα είναι αδικαιολόγητα, οι Ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί των Σχολών του ΟΑΕΔ της Πελοποννήσου, (με εντολή όπως μάθαμε της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΑΕΔ), επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την οικονομική θέση των ιδίων και των οικογενειών τους.

Το γεγονός ότι στις αντίστοιχες σχολές στην επικράτεια, οι πληρωμές γίνονται κανονικά, μας βάζει σε σκέψεις, όπως φίμωσης και τιμωρίας των συλλόγων που βγάζουν προς τα έξω τα κακώς κείμενα.

Η υποβάθμιση των Σχολών μέσα από το Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, και η τακτική της απαξίωσής τους, δίνει χώρο στους έμπορους της εκπαίδευσης, που «τρίβουν τα χέρια τους» πλέον μετά από αυτά, βυθίζοντας στην επαγγελματική ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς που τόσα χρόνια έχουν προσφέρει τα μέγιστα για αυτές τις σχολές.

Ζητάμε :
-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των συναδέλφων ωρομισθίων ΙΕΚ και ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πελοποννήσου,
-Άμεσους διορισμούς εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τα κενά της εκπαίδευσης
-Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, με Επαγγελματικά Δικαιώματα και όχι πιστοποιήσεις.
-Κάλυψη των Σχολών με υλικοτεχνικό υλικό και διαρκή χρηματοδότηση.

Πηγή: pelop.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ