Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Ανέστειλαν την σημερινή τους κινητοποίησή οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:41:00 π.μ. | |
Ανέστειλαν την σημερινή τους κινητοποίησή οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων
Την αναστολή της προγραμματισμένης για σήμερα πανελλαδικής τους κινητοποίησης, αποφάσισαν "σε ένδειξη καλής θέλησης" οι εκπρόσωποι 21 ενώσεων και σωματείων τουριστικών λεωφορείων-γραφείων της χώρας, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η συντονιστική τους επιτροπή. "Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση άκουσε τα δίκαια αιτήματά μας, και στο μέτρο του εφικτού, έδωσε λύσεις", επισημαίνουν.

H κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί με αίτημα την πλήρη απαλλαγή των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για φέτος (7.500 οχήματα πανελλαδικά) και συμψηφισμό αυτών που κατέβαλαν το προηγούμενο έτος που τα οχήματά τους έμειναν ακινητοποιημένα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση της αναστολής της κινητοποίησης είναι συνέχεια των αποτελεσμάτων της χθεσινής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των ενώσεων και σωματείων του κλάδου, στην οποία έκανε παρέμβαση ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση τους, ο κ. Βεσυρόπουλος γνωστοποίησε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για μείωση των τελών κυκλοφορίας των δημόσιας χρήσης τουριστικών λεωφορείων κατά 50% για φέτος, έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών και αποστολή στο υπουργείο Τουρισμού του αιτήματος για την άμεση καταβολής της αποζημίωσης πληρότητας του 65% και την καταβολή αυτής χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα των δικαιούχων.

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ