ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Σύλλογος Γεωπόνων: Να επαναλειτουργήσει άμεσα το σύστημα Γεωργικών Προειδοποιήσεων στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:21:00 μ.μ. | |
Σύλλογος Γεωπόνων: Να επαναλειτουργήσει άμεσα το σύστημα Γεωργικών Προειδοποιήσεων στην Αργολίδα
"Είναι κοινώς αποδεκτή η χρησιμότητα ύπαρξης, λειτουργίας και αναβάθμισης των συστημάτων γεωργικών προειδοποιήσεων." αναφέρει σε επιστολή του ο Σύλλογος Γεωπόνων Αργολίδας που απέστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Αργολίδας συνεχίζει στην επιστολή του: "Μάλιστα, σε πρόσφατη υπουργική απόφαση (Αριθ. Πρωτ. 9269/246316, 8/9/2020) αναφέρεται ότι τα περιφερειακά κέντρα προστασίας φυτών, ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου “μέσω του συστήματος γεωργικών προειδοποιήσεων με τη συνεργασία της ΣΕΑ, παρακολουθούν τις καλλιέργειες σε πραγματικό χρόνο και αξιολογούν τα στοιχεία κατά τρόπο επιστημονικό με την έγκυρη και έγκαιρη έκδοση δελτίων γεωργικών προειδοποιήσεων.” Επισημαίνεται δε, η ανάγκη επέκτασης του συστήματος και η βελτίωση της διάχυσης των δελτίων προειδοποιήσεων.

Ωστόσο, το ένα από τα επτά Περιφερειακά Κέντρα της χώρας, αυτό του Ναυπλίου, παραμένει από τον Φλεβάρη του 2019 (δύο χρόνια!) σε αδυναμία έκδοσης γεωργικών προειδοποιήσεων.

Αρμοδιότητά μας δεν είναι να αναζητήσουμε τις ακριβείς αιτίες του προβλήματος, αλλά να ζητήσουμε την άμεση και αναβαθμισμένη λειτουργία του συστήματος γεωργικών προειδοποιήσεων, καθώς είναι δεδομένη η χρησιμότητα του για τους παραγωγούς, τους γεωτεχνικούς, τους συνεταιρισμούς, τόσο της Αργολίδας όσο και γειτονικών νομών (Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας).

Οι παραπάνω περιοχές αφορούν σε ένα μεγάλο εύρος δυναμικών καλλιεργειών που έχουν υψηλές απαιτήσεις φυτοπροστασίας, όπως Ελιά, Εσπεριδοειδή, Μηλοειδή, Πυρηνόκαρπα Αμπέλι, με έξαρση παλαιών και νέων ασθενειών και εχθρών και σημαντικό τον εντοπισμό του κατάλληλου χρόνου επέμβασης, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή προστασία της παραγωγής τηρώντας τις αρχές ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου για ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να έχει ήδη επιλυθεί, που δεν θα έπρεπε καν να έχει δημιουργηθεί."

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ

 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ