ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Οι πράξεις ενός οράματος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:51:00 μ.μ. | |
Οι πράξεις ενός οράματοςΟ Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Ναυπλιέων (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν.) κ. Μπούνος Ιωάννης, έχοντας ήδη διανύσει το πρώτο έτος της θητείας του στον Οργανισμό, παρουσιάζει την ετήσια έκθεση ανασκόπησης των πεπραγμένων αυτού, ανακοινώνοντας τα εξής:


Μετά τη συστηματική διερεύνηση των αναγκών και τον εντοπισμό των προβλημάτων, αλλά και των σημαντικών ελλείψεων της λειτουργίας του Οργανισμού, επιχειρήθηκε η έγκαιρη επίλυση και κάλυψή τους.

Αρχικά, διαπιστώθηκε ιδιαίτερα μεγάλη υστέρηση ως προς την απορρόφηση κονδυλίων από το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (Ε.Σ.Π.Α.), οι χρηματοδοτικοί πόροι του οποίου είναι άκρως συνυφασμένοι με τη λειτουργία των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών της πόλης. Έτσι, με μεθοδικότητα έγινε εστίαση στη μέγιστη και κάλλιστη πρόσβαση στα κονδύλια αυτά, που θα εξυπηρετούσαν, τόσο τους γονείς (δωρεάν εγγραφή και υποδοχή όλων των παιδιών) όσο και το Δήμο (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν.), εξασφαλίζοντας σημαντικούς οικονομικούς πόρους.

Η καινοτομία όμως του Οργανισμού έγκειται στη σύσταση του Γραφείου Εγγραφών, το οποίο και στελεχώνεται από έμπειρους υπαλλήλους των Βρεφικών και Νηπιακών Σταθμών, αποσκοπώντας στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των γονέων για τα οφέλη της εγγραφής των παιδιών τους μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ, αλλά και στη διευκόλυνσή τους ως προς την απαιτούμενη διαδικασία εγγραφής. Με την πρωτοβουλία αυτή επιτεύχθηκαν τα ακόλουθα:

1. Εγγραφή 320 παιδιών στους σταθμούς στο σύνολο των 320 αιτούντων - κανένα παιδί εκτός Παιδικών ή Βρεφικών Σταθμών.

2. Δωρεάν εγγραφή, μέσω ΕΣΠΑ, των 250 βρεφών και νηπίων.

3. Αλματώδης αύξηση των εσόδων, που πρόεκυψαν από τις εγγραφές μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ, σε 650.000 € από τα 50.000 € των προηγούμενων ετών.

4. Δημιουργία ενός (1) τμήματος στον 3ο βρεφικό σταθμό και μετατροπή του 6ου παιδικού σταθμού σε βρεφικό με τρία (3) επιπλέον τμήματα.

5. Επιβεβλημένη πρόσληψη Παιδιάτρου για τα δυο (2) επόμενα έτη, με γνώμονα την παροχή εξειδικευμένης παιδιατρικής κάλυψης.

6. Μέριμνα για την αναδιοργάνωση και κυρίως τη σύννομη λειτουργία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

7. Συνέχιση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών με νέο διαμορφωμένο ωράριο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ωράριο και τις ανάγκες των εργαζομένων γονέων, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ένταξη των παιδιών.

8. Ανακαίνιση των κτιρίων των Βρεφονηπιακών Σταθμών που λειτουργούν ήδη, αναγκαιότητα που αποτελούσε έως των ημερών μας ένα άλυτο ζήτημα. Με συντονισμένες όμως ενέργειες εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 299.972,53 € για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

9. Δημιουργία νέων δομών για την υποδοχή περισσότερων βρεφών και νηπίων του Δήμου, που αποτέλεσε μία από τις βασικές προτεραιότητες της σημερινής Διοίκησης του Οργανισμού. Έτσι, ενεργώντας εύστοχα και επισταμένως εξασφαλίστηκε η επιπλέον χρηματοδότηση από 50.000 € έως 150.000 € για τη δημιουργία νέου βρεφονηπιακού σταθμού στον Δήμο μας.

Επιπλέον, το 2020 ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν με επιτυχημένη και αδιάκοπη δράση στάθηκε αρωγός στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19, μεριμνώντας για τους δημότες και συμβάλλοντας τόσο στην ποιότητα του βιοτικού τους επιπέδου όσο και στην ψυχοκοινωνική τους στήριξη, ένα από τα πρωταρχικά αιτήματα των πολιτών. 

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται οι μετρήσιμες υπηρεσίες του Οργανισμού σ’ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία:

Α/Α

ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

1.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ (ΓΕΝΙΚΩΣ)

23

2.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

38

3.

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

196

4.

ΕΝΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

196

5.

ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ

23

6.

ΦΑΡΜΑΚΑ

255

7.

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

386

8.

ΔΙΑΝΟΜΗ  ΤΡΟΔΙΜΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

18

9.

ΔΙΑΝΟΜΗ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ  (ΓΕΝΙΚΩΣ)

41

10.

ΣΥΣΣΙΤΙΟ  (ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ)

68 ( ΗΜΕΡΕΣ, 130 ΜΕΡΙΔΕΣ)

11.

ΠΛΗΡΩΜΗ  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

28

12.

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

80

13.

ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

290

14.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΕΡΓΑΣΙΑ

50

 

        











Υπάρχει όμως κάτι το οποίο δύσκολα μπορεί να μετρηθεί και να αποτυπωθεί στατιστικά κι αυτό είναι η σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, που αναπτύχθηκε και καλλιεργήθηκε μεταξύ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. και των δημοτών όλο αυτό το διάστημα, κατάκτηση βαρύνουσας σημασίας για τη Διοίκησή μας.

Η εύφημος μνεία την οποία απέσπασε το Διοικητικό Γραφείο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. από το Υπουργείο Εσωτερικών, ως Πρότυπο για την εργασία του στην Απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού είναι ένα ακόμη θετικό γεγονός και μια θετική κατάκτηση για το έως τώρα έργο μας.

Εν κατακλείδι, αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στην πλειονότητα των μελών του Δ.Σ. για τη στήριξη των αποφάσεων της Διοίκησης του Οργανισμού και πάντα προς όφελος αυτού, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες μας. Επιπλέον, δεν θα μπορούσαν να μην αποδοθούν μεγάλες ευχαριστίες στους υπαλλήλους του Οργανισμού για την άοκνη εργασία τους στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες των ημερών μας, καθώς και την ύψιστης άξιας συμβολή τους ώστε να καταστεί εφικτή η προσπάθεια του έργου μας, αλλά και τον σχεδιασμό όσων έπονται.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ομαδικά, αλληλέγγυα και αδιάκοπα, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την ορθή πορεία, εξυγίανση και λειτουργία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών του και πάντα με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των δημοτών μας!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν.
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΠΟΥΝΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ