ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

10 χρόνια Spetses Mini Marathon: Λαμπαδηδρομία και για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 μ.μ. | | |
10 χρόνια Spetses Mini Marathon: Λαμπαδηδρομία και για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Το Spetses Mini Marathon, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς της χώρας και ορόσημο για την τοπική κοινότητα των Σπετσών, γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του.

Μία δεκαετία γεμάτη σπουδαίες διοργανώσεις και δράσεις, που γέννησαν μεγάλες συγκινήσεις και κατόρθωσαν να αναδείξουν τις αυθεντικές αξίες του αθλητικού ιδεώδους, γεμίζοντας με παλμό το πανέμορφο νησί των Σπετσών.

Με φόντο τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και με συνείδηση του σημασιολογικού βάρους που φέρει για τις Σπέτσες αυτή η επέτειος, το Spetses Mini Marathon θα έχει την ευκαιρία να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις και να γιορτάσει με μια λαμπαδηδρομία 200 χιλιομέτρων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με τη συνεργασία των επιτροπών «Σπέτσες 2021» και «Ελλάδα 2021», στην οποία θα συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού καθώς και άνθρωποι που έχουν τιμήσει με τη συμμετοχή τους προηγούμενες διοργανώσεις του Spetses Mini Marathon.

Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, με αφετηρία την Αθήνα και τελικό προορισμό τις Σπέτσες. Οι συμμετέχοντες θα κρατούν τη σημαία των Σπετσών και ένα κλαδί ελιάς, ενώ μετά το τέλος της διαδρομής, θα γίνει συμβολική δενδροφύτευση ενός δενδρυλλίου ελιάς.

Η πρόεδρος και ιδρύτρια του Spetses Mini Marathon, Μαρίνα Κουταρέλλη δήλωσε: «Μία δράση που κουβαλά τόσο βαρυσήμαντους συμβολισμούς, δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά και πολλή χαρά για την θερμή ανταπόκριση του Υπουργείου Τουρισμού και την αρωγή του «Σπέτσες 2021» και «Ελλάδα 2021».

Ο Δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που έχουμε συμβάλλει και ‘μείς ως Δήμος, εθελοντές και τοπικές επιχειρήσεις στην υλοποίηση του Spetses Mini Marathon. Σας περιμένουμε όλους, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, στις Σπέτσες 8-10 Οκτωβρίου 2021.»

Η Ευγενία Φραγκιά, αντιδήμαρχος Σπετσών και πρόεδρος της επιτροπής «Σπέτσες 2021» δήλωσε: «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες του ένδοξου παρελθόντος των Σπετσών και με αυτές να φωτίσουμε το μέλλον! Τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι που τιμούν την ιστορία και χαιρόμαστε διπλά να συμπεριλαμβάνονται στον εορταστικό μας προγραμματισμό.»

Φώτο: gazzetta.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ