ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

«Καμπανάκι συναγερμού» στο Ναύπλιο από τα λύματα: Ενδείξεις για 1.000 κρούσματα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:40:00 π.μ. | | |
«Καμπανάκι συναγερμού» στο Ναύπλιο από τα λύματα: Ενδείξεις για 1.000 κρούσματα
Η ανάλυση των λυμάτων του Ναυπλίου και του Δρεπάνου δείχνει πολύ υψηλά ποσοστά ιικού φορτίου και η ανακοίνωση χθες των αποτελεσμάτων έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Σε 1000 υπολογίζονται οι φορείς κορωνοϊού στο Ναύπλιο, όπως προκύπτει από τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων κάτι το οποίο έχει φέρει την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος του Ναυπλίου αναφέρει:

«Ο Δήμος Ναυπλιέων και η ΔΕΥΑ Ναυπλίου, έχοντας ως πρώτο μέλημα τους την προστασία της δημόσιας υγείας των δημοτών τους και με αφορμή την αυξητική τάση που δείχνει να έχει η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας, προχώρησε σε ειδικές αναλύσεις στα αστικά λύματα, για την ανίχνευση του ιού.

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου προέβη στην εργαστηριακή διερεύνηση του ιού SARS-COV-2 στα λύματα δύο μονάδων βιολογικού καθαρισμού που λειτουργούν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι δειγματοληψίες που έγιναν στο Βιολογικού του Τολού δεν έδειξαν ανιχνεύσιμο ιϊκό φορτίο, ενώ το δείγμα ανεπεξέργαστων λυμάτων από το αποχετευτικό δίκτυο Ναυπλίου , επιβεβαίωσε την ύπαρξη γενετικού υλικού του ιού.

Το αποτέλεσμα για την είσοδο του αποχετευτικού δικτύου ήταν 24.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων.

Με βάση τα διεθνή μαθηματικά μοντέλα, με τα οποία προσεγγίζεται η συσχέτιση θετικών στον ιό κρουσμάτων και η παρουσία του ιού στα λύματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων που δέχεται η μονάδα επεξεργασίας, υπολογίζεται αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 1.000 φορείς/ασθενείς.

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα, για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, με σκοπό πάντα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου, από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19».

Για το θέμα μίλησε στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ