Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Τελετή Ορκωμοσίας αποφοίτων 2019-20 (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:37:00 μ.μ. | |
Το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαρτίου 2021 μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ορκωμοσίας των αποφοίτων ακαδ. έτους 2019-20 του ετησίου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ που υλοποιείται στο Άργος, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.


Δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών που όλοι μας βιώνουμε λόγω της πανδημίας Covid- 19 και των περιορισμών στα πλαίσια λήψης μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας η εκδήλωση διεξάχθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή της Επιστημονικής Υπεύθυνης του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθηγήτριας κας Κασιμάτη Αικατερίνης, το Συντονιστή του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ στο Άργος Δρ. κο Μουσταΐρα Παναγιώτη και με την παρουσία των 105 αποφοίτων.

Η Καθηγήτρια της ΑΣΠΑΙΤΕ κα Κασιμάτη, στην ομιλία της μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ‘’… μπροστά στις προκλήσεις του 21 ου αιώνα, ο κυρίαρχος στόχος της εκπαίδευσης είναι όχι μόνο η απόκτηση των χρήσιμων και απαραίτητων γνώσεων σε κάθε γνωστικό αντικείμενο αλλά κυρίως η ανάπτυξη και η καλλιέργεια γνωστικών, μεταγνωστικών, κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στους αποφοίτους να ανταποκριθούν ενεργά στις νέες προκλήσεις …’’.

Από την πλευρά του ο Συντονιστής του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ Άργους, Δρ. κος Μουσταΐρας Παναγιώτης εξήρε την υψηλή επιστημονική κατάρτιση των αποφοίτων καθώς και τη σημασία του Προγράμματος Σπουδών όπου ανταποκρίνεται στην αναγκαιότητα που θέτει ο νόμος για την απαραίτητη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στην αναγκαιότητα εξασφάλισης ειδικευμένου δυναμικού για την εφαρμογή του θεσμού του προσανατολισμού και της συμβουλευτικής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή, σύντομα να επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα μας να επιστρέψουμε όλοι μας στην κανονικότητα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ