ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Παρέμβαση Ανδριανού για τις οχλήσεις από εισπρακτικές εταιρίες σε οφειλέτες εν μέσω της πανδημίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:45:00 μ.μ. | | |
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη με θέμα την ανάγκη αντιμετώπισης των οχλήσεων από εισπρακτικές εταιρίες σε οφειλέτες εν μέσω της πανδημίας.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που έχω, παρά το γεγονός ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει μια πραγματικότητα έκτακτης ανάγκης, στην οποία ορθά η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί με στοχευμένα μέτρα ανακούφισης και στήριξης που περιλαμβάνουν και την αναστολή καταβολών οφειλών, πολλοί πολίτες συνεχίζουν να δέχονται οχλήσεις από εισπρακτικές εταιρίες με επανειλημμένες κλήσεις.

Καθίσταται γι’ αυτό επιτακτική η συμπλήρωση των κανόνων συμπεριφοράς που ισχύουν για τις εισπρακτικές εταιρίες και η επιτήρηση της πιστής τους τήρησης με την επιβολή των προσηκόντων κυρώσεων όπου διαπιστώνονται παραβάσεις, οι οποίες επιβαρύνουν ψυχολογικά και κοινωνικά συμπολίτες μας που ήδη καλούνται να αντιμετωπίσουν τις βαριές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, αλλά και τη δυσκολία που έχουν να εξυπηρετηθούν διά ζώσης σε τραπεζικά καταστήματα δεδομένων των περιοριστικών μέτρων και του συνωστισμού που συχνά παρατηρείται.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Τι συγκεκριμένα μέτρα θα αναληφθούν για την αντιμετώπιση των οχλήσεων από εισπρακτικές εταιρίες σε οφειλέτες εν μέσω της πανδημίας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ