ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Επιστολή του Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων

Επιστολή του Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων
Κύριε Δήμαρχε 

Το 5° Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου εξυπηρετεί εκπαιδευτικά σε α/θμιο επίπεδο, μια μεγάλη και πολυπληθή περιοχή που εκτείνεται από τη γειτονιά Νέο Βυζάντιο-Συνοικισμός μέχρι το Στρατόπεδο και τα όρια της Αγίας Κυριακής. 

Αν και έχει ιδρυθεί από το 1989 με διάταγμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ( ΠΔ 451/1989 δημοσιευμένο στο ΦΕΚ 197/8-09-1989), μέχρι σήμερα δεν έχει δική του στέγη. 

Στεγάζεται στο κτήριο του 2°1 Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Ταυτόχρονα επειδή ο χώρος δεν είναι αρκετός το σχολείο μας μαζί με το 2° Δημοτικό, απλώνεται σε ακτίνα 500μ γύρω από το κεντρικό διδακτήριο σε ενοικιαζόμενες αίθουσες. Κατανοούμε τις προσπάθειες του Δήμου Ναυπλιέων για την εξεύρεση λειτουργικής και γενικά παραδεκτής λύσης. 

Ευχαριστούμε το Δήμο και τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας για το ενδιαφέρον και τις μέχρι τώρα συνδρομές τους προς εξωραϊσμό του υπάρχοντος σχολικού μας περιβάλλοντος, την υποστήριξη με προ'ίόντα τεχνολογίας και την παροχή εξοπλισμού για τη νεοσυσταθείσα σχολική μας βιβλιοθήκη. 

Το χρονίζον όμως Θέμα, όπως έχει διαμορφωθεί, αναφέρεται στην κατασκευή διδακτηρίου του 501 Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και αυτό συνεχίζει να υπάρχει. Συνεχίζει να υπάρχει! Θα διαιωνίζεται όμως;

Για το 5° Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί αρκετές ιδέες, έχουν κατατεθεί γραπτά αιτήματα, έχουν ακουστεί αρκετές προφορικές διαμαρτυρίες και έχουν ερευνηθεί αρκετοί χώροι προς στέγασή του. '

Ολο αυτόν τον καιρό το σχολείο μας εκτός από την τυπική εκπαίδευση στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών έχει ολοκληρώσει και συνεχίζει να σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα, έχει πάρει μέρος με επιτυχία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, εφαρμόζει και προωθεί νέες εκπαιδευτικές ιδέες και πρακτικές, εμπνέεται από τον αθλητισμό, ενδιαφέρεται για τη συναισθηματική νοημοσύνη των μαθητών και εμπλουτίζει τη σχολική καθημερινότητα με τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος. Στόχος μας ένα σχολείο σαν όλα. 

'Ενα σχολείο που θα ατενίζει με χαμόγελο το μέλλον. Ζητάμε εκ νέου από την Αξιότιμη Δημοτική Αρχή ένα σύγχρονο, λειτουργικό σχολικό κτήριο, όπου θα στεγάσουμε «το Σχολείο που υπάρχει» εμείς το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, οι μαθητές, ο σύλλογος γονέων και η κοινωνία του Ναυπλίου.

Ζητάμε εκ νέου από τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων να μας ενημερώσει για τις πρακτικές του ως προς την κατασκευή διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Είμαστε πρόθυμοι στο να οργανώσουμε ημερίδες και βιωματικά εργαστήρια που αφορούν το σχολείο σαν διδακτήριο, σαν οργανισμό που μαθαίνει και να βοηθήσουμε σε οτιδήποτε μας χρειαστείτε. 

Με τιμή 
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Δίπλας Δημήτρης



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ