ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Αργολίδα: Διαμαρτυρία αγροτών στο Άργος για το πρόβλημα με τα χυμοποιεία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:39:00 π.μ. | | |
Αργολίδα: Διαμαρτυρία αγροτών στο Άργος για το πρόβλημα με τα χυμοποιεία (βίντεο)Μια ομάδα αγροτών της Αργολίδας με τρακτέρ και αγροτικά συγκεντρώθηκε το πρωί της Δευτέρας 1 Μαρτίου στην είσοδο του Άργους από την οδό Κορίνθου λίγο πριν τη γέφυρα του Ξεριά στο Άργος.

Σκοπός τους όπως είπαν ήταν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα χυμοποιεία, τα οποία σταμάτησαν να δέχονται τα πορτοκάλια τους ύστερα από την καταγγελία των συμβάσεων που είχαν οι επιχειρήσεις αυτές με την ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών, μετά από την διαπίστωση της εκτεταμένης ρύπανσης του Αργολικού κόλπου από τα ανεπεξέργαστα λύματα που διέθεταν στον βιολογικό.

Πολλοί αγρότες όπως αναφέρουν βρίσκονται σε απόγνωση καθώς το μοναδικό τους εισόδημα κινδυνεύει φέτος να είναι μηδενικό καθώς πολλοί αγρότες παραγωγοί δεν έχουν διαθέσει την παραγωγή τους που βρίσκεται ακόμα στα δέντρα.
Η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα μετά την προσφυγή της διοίκησης της ΔΕΥΑ-ΑΡΜ στον εισαγγελέα και την καταγγελία των συμβάσεων με τα χυμοποιεία, τα οποία αυτή την στιγμή δεν μπορούν να διαθέσουν τα απόβλητα τους στον βιολογικό καθώς δεν έχουν σύμβαση σε ισχύ που να τους το επιτρέπει.
Οι αγρότες καλούν τους αρμόδιους να λάβουν σύντομα αποφάσεις ώστε να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ