ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Πιθανό το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις και φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:54:00 μ.μ. | | | |
Πιθανό το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις και φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια
Το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν ούτε φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια-Λύκεια προκρίνει λόγω της πανδημίας το υπουργείο Παιδείας.

Οι δύσκολες συνθήκες που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας, έχουν δημιουργήσει νέες εκπαιδευτικές ανάγκες οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν. Επομένως επιβάλλεται η αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού σχεδιασμού τόσο ως προς την ύλη των μαθημάτων και τις εξετάσεις, όσο και ως προς την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το σενάριο αυτό συμπαρασύρει και την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων που θα εφαρμοζόταν από φέτος στην Α' Λυκείου.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης την περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις, πλην εκείνης των πανελλαδικών εξετάσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί, ώστε οι μαθητές να έχουν χρόνο να εμπεδώσουν την ύλη που έχουν διδαχθεί μέχρι τώρα, κυρίως μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Ήδη τα σχολεία σε 14 περιοχές της χώρας που εντάσσονται στις πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να επανεξεταστεί η πορεία της πανδημίας. Την ίδια ώρα, σχολεία και τμήματα που λειτουργούν τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας κλείνουν ανά διαστήματα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή, είναι πλέον δεδομένο πως θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς το καλοκαίρι και όχι το Πάσχα, καθώς δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Όπως τόνισε μιλώντας στην Καθημερινή η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «πολλές προτάσεις εξετάζονται με προσοχή από τα υπουργείο για την πληρέστερη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών που εξαιτίας της πανδημίας δημιουργήθηκαν.

Με δεδομένη και καταγεγραμμένη την κάλυψη της ύλης αλλά και την εξίσου αναγκαία επιστροφή της μαθητικής κοινότητας στο φυσικό σχολικό της περιβάλλον ενδέχεται να υπάρξει παράταση του σχολικού έτους για προφανείς λόγους.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί κανονικά και η ύλη έχει ήδη μειωθεί σε ένα σημαντικό ποσοστό καθώς ανταποκριθήκαμε έγκαιρα στην αναστάτωση που έχει προκληθεί στους υποψηφίους από την υγειονομική κρίση».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ