Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Καρνάβαλος στο λιμάνι του Ναυπλίου χωρίς... καρναβάλι!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:40:00 μ.μ. | | |
Καρνάβαλος στο λιμάνι του Ναυπλίου χωρίς... καρναβάλι!!!
Το Ναύπλιο με τη δική του ξεχωριστή φυσιογνωμία και στη διάρκεια των Αποκριών , δίνει συμβολικά σε σημεία της πόλης τον εορταστικό τόνο των ημερών και φέτος !

Στο λιμάνι , στο σημείο που κάθε χρόνο πρωταγωνιστούσε η καύση του Καρνάβαλου , τοποθετήθηκε μία δημιουργία του Δημήτρη Παπαχρήστου , σε συνεργασία με την ομάδα του Εικαστικού εργαστηρίου #art 25 . Η τεχνική του είναι με χαρτί και ξύλο . Μία οικολογική προσέγγιση και μία τεχνική που χρησιμοποιούμε και στις γιγάντιες μαριονέτες !

Με απροσπέλαστο εμπόδιο τον αόρατο εχθρό covid 19 και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε πλέον σε βαθύ κόκκινο , δεν θα καταφέρουμε φέτος να ζήσουμε και να απολαύσουμε τη μαγεία της παρέλασης των Ντόμινων , τη βόλτα των Κυριών Εποχής , τη μοναδικότητα του Βενετσιάνικου θεάματος , τα ήθη και έθιμα κάθε τοπικού διαμερίσματος , το ξεφάντωμα και το γλέντι .
Δυστυχώς , λόγω σκληρού lockdown και του Δήμου μας , δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε και όσα διαφορετικά βασισμένα σε φως και μουσικές είχαμε σχεδιάσει για φέτος.

Όμως , με αισιοδοξία , με την ευχή να είμαστε όλοι καλά , και με δεδομένη την συμμετοχή και την στήριξη όλων σας και φυσικά του Δημάρχου μας κ. Δημήτρη Κωστούρου του χρόνου θα το(ν) κάψουμε....!

Μαρία Ράλλη
Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ 
Δήμου Ναυπλιέων


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ