ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Συνάντηση Προεδρείου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:16:00 μ.μ. |
Συνάντηση Προεδρείου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Πραγματοποιήθηκε χθες 29.3.2021 συνάντηση του Προεδρείου του ΣΕΚ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Σπήλιο Λιβανό σε πολύ καλό κλίμα. Από το ΣΕΚ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κος Πεβερέτος Παναγιώτης, ο Αντιπρόεδρος κος Τσομπάνος Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος κος Διδάγγελος Γεώργιος και το Μέλος ΔΣ κος Μόσχος Δημήτρης.

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα της κτηνοτροφίας που έθεσαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΚ.

Συμφωνήθηκε να προωθηθούν μέτρα που αφορούν την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωοτροφών και την ενίσχυση κλάδων της κτηνοτροφίας από ζημιές που έχουν προκληθεί λόγω COVID-19.

Ήδη προωθήθηκε από το ΥπΑΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών η ένταξη της χοιροτροφίας στην ενίσχυση λόγω COVID-19 ( 18 εκατομ. € σε 61.000 χοιρομητέρες), όπως ζητούσε ο ΣΕΚ εδώ και πολλούς μήνες.

Επιπλέον ζητήθηκε η επίσπευση της ολοκλήρωσης της καταβολής της ενίσχυσης των 4 € ανά ενήλικο θηλυκό ζώο σε 4.500 περίπου αιγοπροβατοτρόφους, που άδικα δεν έχει αποδοθεί, ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις.

Αναλυτικά συζητήθηκαν τα προβλήματα των ελληνοποιήσεων και νοθείας των προϊόντων και ιδιαίτερα τα τελευταία κρούσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας με τη Φέτα. Συμφωνήθηκε να παρθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία και να οργανωθεί καλύτερα ο έλεγχος στο εσωτερικό και το εξωτερικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τέλος συμφωνήθηκε να οργανωθεί στο άμεσο μέλλον ομάδα εργασίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κτηνοτρόφων για την επεξεργασία σχεδίου ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας της χώρας σε σχέση και με τη νέα ΚΑΠ καθώς και τη μελέτη – πρόταση για τη γενετική βελτίωση των αγροτικών ζώων που έχει καταθέσει στο ΥπΑΑΤ ο ΣΕΚ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ