ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Την Πολιούχο της Οσία Θεοδώρα γιόρτασε η Άρτα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 μ.μ. | | |
Την Πολιούχο της Οσία Θεοδώρα γιόρτασε η Άρτα
Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Οσίας Θεοδώρας Άρτης, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, τηρηθέντων των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Γιάννης, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο οποίος ετόνισε, ότι πραγματικά ευτυχής είναι όποιος υπομένει τις δυσκολίες με εμπιστοσύνη στον Θεό, όπως η Αγία Θεοδώρα.
Την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, το πρωΐ, στον πανηγυρίζοντα Βυζαντινό Ιερό Ναό της Οσίας Θεοδώρας Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, τηρηθέντων των υγειονομικών μέτρων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης , κηρύττοντας τον Θείο λόγο, ετόνισε, ότι η υπομονή δεν είναι μοιρολατρία, αλλά εγρήγορση και δυναμική απάρνηση του εγώ. «Ο δε, υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται», όπως μας διδάσκει το παράδειγμα της Αγίας Θεοδώρας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Κορομπόκης γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1967, στο Άργος Αργολίδος. Είναι απόφοιτος του Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (1985), πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991) και του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής (1996) του ιδίου Πανεπιστημίου.

Στις 28 Ιουλίου 1991, εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο Β΄. Στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 18 Αυγούστου 1991 και Πρεσβύτερος στις 13 Οκτωβρίου 1996 από τον ίδιο Μητροπολίτη.

Διηκόνησε ως Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος επί 18 συναπτά έτη, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη μελέτη και συγγραφή της τοπικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και εποίησε ιερές ακολουθίες Αγίων της Αργολίδος, οι οποίες φέρουν την έγκριση της Ιεράς Συνόδου.

Στις 14 Οκτωβρίου 2009 και μετά από εισήγηση του τότε Μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου Β΄, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον εξέλεξε Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Επιδαύρου.

Στις 26 Οκτωβρίου 2009, χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Στις 7 Οκτωβρίου 2016, εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης και ενθρονίσθηκε στις 19 Νοεμβρίου του ιδίου έτους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ