Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021

Σάλος με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο – Ενέκρινε ψήφισμα κατά του δικαιώματος στην άμβλωση - Τον αδειάζει και η ΝΔ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:46:00 μ.μ. | | |
Σάλος με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο – Ενέκρινε ψήφισμα κατά του δικαιώματος στην άμβλωση - Τον αδειάζει και η ΝΔ
Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει κυρίως στα social media η έγκριση που έδωσε ο Ναυπλιώτης ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η ΝΔ διαχωρίζοντας την θέση της από τον ευρωβουλευτή της λέγοντας ότι η ψήφος του δεν εκφράζει ούτε το κυβερνών κόμμα ούτε τον Πρόεδρό του.

«Όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Η στάση του κ. Κυμπουρόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγορεί ότι συντάσσεται με την άκρα δεξιά στο θέμα της άμβλωσης.

«Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Τον αδειάζει και η ΝΔ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην οποία αναφέρεται ότι:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

Τι λέει η πλευρά Κυμπουρόπουλου

Συνεργάτες του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ανέφεραν στο thebest.gr: «Όλο αυτό το θέμα ξεκίνησε καθαρά αντιπολιτευτικά από το ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια όσων έγιναν στις πλατείες, της αντιπολιτευτικής χρήσης του δυστυχήματος έξω από τη βουλή και της βάπτισης Γεωργιάδη».

«Η θέση του κ. Κυμπουρόπουλου για την άμβλωση των γυναικών έχει διατυπωθεί κι άλλες φορές που έχει έρθει στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι ξεκάθαρα υπέρ του δικαιώματος της γυναίκας στο σεβασμό του σώματος της και στο δικαίωμα στην άμβλωση. Το συγκεκριμένο ψήφισμα που ήρθε στην επιφάνεια και για το οποίο γίνεται ντόρος είναι ένα ψήφισμα που συνολικά είχε αναφορά στο δικαίωμα προστασίας του παιδιού και της παιδικής ζωής. Εκεί κατατέθηκε μία πρόσθετη τροπολογία που δεν υπερψηφίστηκε στο τέλος που έχει να κάνει με το δικαίωμα της ζωής του παιδιού να προστατεύεται καθολικά και από τη στιγμή της σύλληψής του, μέσα στην κοιλιά της μητέρας του.

Εκεί η θέση του κ. Κυμπορόπουλου είναι θετική καθώς υπάρχουν σε κάποιες χώρες και φαινόμενα εξαναγκαστικής έκτρωσης των γυναικών, χωρίς τη βούληση τους. Η προστασία του παιδιού πρέπει να είναι καθολική και η ευρωπαϊκή Ένωση να δεσμεύεται ως προς αυτό σε σχέση με τρίτους, όπως γίνεται και με άλλα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι κείμενο αρχών και θέσεων, όχι νομοθέτημα, ψήφισμα ή οδηγία η κανονισμός.

Δεν μπορεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος να ταυτίζεται από κάποιους με ακροδεξιούς όταν μάλιστα την ίδια μέρα μέρα ψήφισε και μίλησε υπέρ για την ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ στην ολομέλεια . ΛΟΑΤΚΙ και ακροδεξιά παιδιά, δεν πάνε μαζί.

Ανακεφαλαιώνοντας, ο κ. Κυμπουρόπουλος έχει ψηφίσει άπειρες φορές για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση. Το συγκεκριμένο ψήφισμα έχει να κάνει με το δικαίωμα που έχει το παιδί».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ