ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Αλληλεγγύη από την Αργολίδα στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:07:00 μ.μ. | | |
Αλληλεγγύη από την Αργολίδα στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας
Τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις λαϊκές οικογένειες που έχουν πληγεί από τον σεισμό στην Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τα χωριά των Τρικάλων.

Στεκόμαστε στο πλευρό των σεισμόπληκτων και συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, ενισχύοντας την προσπάθεια για παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται:

- Από το Σάββατο 13/3/21 ως και την Πέμπτη 18/3/21, εκτός Κυριακής 14/3 και Δευτέρας 15/3 , 17:00-18:30 στα γραφεία των σωματείων, Σημιτζοπούλου και Τημένους, Άργος.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

Εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, χυμούς, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, μάσκες, αντισηπτικά, γενικότερα είδη ατομικής υγιεινής.

Καλούμε τα σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενους και συνολικά τα λαϊκά στρώματα του νομού μας να συμβάλλουν έμπρακτα εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός μας, ενώνουμε τις φωνές μας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία, στην υγεία, στη ζωή.

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας θα μας κρατήσουν δυνατούς! Δυναμώνουμε τον αγώνα για διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων στήριξης όλων των εργαζομένων και των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων. Δυναμώνουμε τη μαζική μαχητική διεκδίκηση για:

- Να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος και η εκτίμηση των ζημιών σε σπίτια και κτίρια.

- Κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτιρίων για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων. Να απομακρυνθούν άμεσα τα μπάζα από τα γκρεμισμένα σπίτια

- Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης των σεισμόπληκτων με εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων. Άμεση μετεγκατάσταση των σεισμόπληκτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκτός σκηνών. Να διατεθούν χώροι, όπως ξενοδοχεία, για την διαμονή των κατοίκων.

- Να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές και το κόστος ανοικοδόμησης των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων που έχουν πληγεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς να αποκλειστεί κανείς από τους πληγέντες, λόγω γραφειοκρατικών και νομικών ερμηνειών.

- Άμεση οικονομική στήριξη των σεισμοπαθών και εμπορικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

- Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

- Να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

- Αποκατάσταση οδικού δικτύου ταυτόχρονα με τα έργα βιολογικού καθαρισμού, αποχέτευσης, ύδρευσης.

- Απαλλαγή των κατοίκων από την καταβολή δημοτικών τελών, φόρων ασφαλιστικών εισφορών κ.ά., ώσπου να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανοικοδόμησης του χωριού.

- Κούρεμα των δανείων και απαλλαγή από τόκους και δόσεις μαζί με ευνοϊκές ρυθμίσεις.

-Άτοκα δάνεια σε όσους κατοίκους και αγρότες επιθυμούν.

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας - Τηλ. Επικοινωνίας: 6976283127/6975797716

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας- Τηλ. Επικ.: 6948823862/ 6932134064
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ