ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Γιάννης Ανδριανός για την Εθνική Επέτειο: Να κρατήσουμε τη φλόγα ζωντανή!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:53:00 μ.μ. | |
Γιάννης Ανδριανός για την Εθνική Επέτειο: Να κρατήσουμε τη φλόγα ζωντανή!
Τιμάμε σήμερα τη μεγάλη διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, διακόσια χρόνια μετά το 1821. Οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας όχι μόνο δεν μείωσαν κατ’ ελάχιστο τη συγκίνηση και τη περηφάνεια μας, αλλά προσέδωσαν στην ημέρα και μια πολύτιμη διάσταση αναστοχασμού του παρελθόντος και ενατένισης προς το μέλλον.

Εν αναμονή της σημερινής επετείου φωτίστηκαν πολλές ιστορικές πτυχές του Αγώνα και παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό μέσα από αξιέπαινα εκπαιδευτικά προγράμματα, διατυπώθηκαν πολλαπλές προσεγγίσεις απέναντι στο καταλυτικό γεγονός της Επανάστασης, έγκυρες και θεμιτές εφόσον τιμούν τα γεγονότα και κρατούν κατά νου πως η ιστορική αλήθεια είναι εξ ορισμού πολυπρισματική και συνθετική.

Ταυτόχρονα όμως, η διακοσιετηρίδα μάς θέτει όλους προ της ευθύνης να ορίσουμε φιλόδοξους και ρεαλιστικούς στόχους και για το μέλλον της πατρίδας μας – στόχους που εκκινούν ακριβώς από τις ιδέες, τις αξίες και το όραμα που ενέπνευσαν τους ήρωες και τις ηρωίδες του Εικοσιένα για μια πατρίδα ελεύθερη και περήφανη, παγκόσμιο φάρο δικαίου και πολιτισμού, αντάξια του βαρέος ονόματος και της κληρονομιάς του έθνους μας.

Η προσταγή των Αγωνιστών της Επανάστασης να συνεχίσουμε το δικό τους έργο πρέπει να συνεχίσει να ηχεί μεταξύ των γενεών των Ελλήνων και η φλόγα της ελευθερίας να συνεχίσει να χαλυβδώνει φρονήματα και συνειδήσεις. Κυρίως δε, γιατί προϋπόθεση της αδιάσπαστης συνέχειας του ιερού νήματος που συνέχει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του λαού μας είναι όχι μόνο ο έμπρακτος σεβασμός έναντι της οικουμενικής παρακαταθήκης της οποίας είμαστε οι προνομιακοί διαχειριστές, αλλά και ο διαρκής εμπλουτισμός της με νέα έργα δημιουργίας και προκοπής.

Ας τολμήσουμε λοιπόν, με πλήρη συνείδηση του βάρους της ευθύνης που αναλαμβάνουμε, να σπεύσουμε ενώπιον των προκλήσεων της δικής μας εποχής λέγοντας κι εμείς όπως αμέτρητες γενιές Ελλήνων πριν από μας «Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες». Κι αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων:

Να καταστήσουμε την Ελλάδα παγκόσμιο φάρο παιδείας και δικαιοσύνης. Ενισχύοντας τις κλασικές σπουδές αλλά και τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα. Επενδύοντας γενναία, χωρίς αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, στο δημόσιο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Κάνοντας τα πανεπιστήμιά μας σημεία αναφοράς και πόλους έλξης με διεθνή ακτινοβολία. Δίνοντας σε όλα τα ελληνόπουλα τις ευκαιρίες που δικαιούνται και αξίζουν για να διεκδικήσουν τα όνειρά τους συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην κοινή προκοπή.

Σημαίνει να ενισχύσουμε τον διεθνή μας ρόλο ως θεματοφύλακα του δικαίου, της ειρήνης και της δημοκρατίας, της σταθερότητας και της αλληλεγγύης στην ευρύτερη γειτονιά μας. Δημιουργώντας και εμπεδώνοντας σχέσεις ειλικρίνειας και συνεργασίας με όλους όσοι μοιράζονται τις αξιακές μας αυτές δεσμεύσεις και διατρανώνοντας την αμετακίνητη προσήλωσή μας απέναντι στα δίκαια και τα συμφέροντα του έθνους σε όσους τα αμφισβητούν. Στηρίζοντας ενεργά τους γείτονές μας στα δυτικά Βαλκάνια στην ευρωπαϊκή τους πορεία, αλλά και μετέχοντας ενεργά στη συζήτηση για τη θεσμική και πολιτική αναβάθμιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Σημαίνει να τολμήσουμε να δημιουργήσουμε ένα κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό, ευέλικτο και φιλικό προς τον πολίτη, ένα κράτος που σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και αποδίδει σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα ποιοτικές υπηρεσίες στην υγεία, την παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος, την στήριξη κάθε δημιουργικής προσπάθειας στην παραγωγή και την οικονομία.

Πάνω απ’ όλα όμως σημαίνει να διδαχθούμε επιτέλους τόσο από τις στιγμές θριάμβου όσο και από τις εθνικές μας τραγωδίες και να συνειδητοποιήσουμε, όχι μόνο στη σκέψη αλλά και στην πράξη, ότι πέρα και πάνω από τις επιμέρους διαφορές μας η κοινή μας φιλοδοξία για μια Ελλάδα ολοένα και πιο ισχυρή και ευημερούσα επιτάσσει ομοψυχία και ομόνοια μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά.

Σήμερα γιορτάζει η Ελλάδα, οι ανά την οικουμένη Έλληνες και όλοι όσοι ανεξαρτήτως καταγωγής ριγούν ενώπιον όλων όσων συμβολίζει και αντιπροσωπεύει ο Ελληνισμός. Ας κρατήσουμε λοιπόν τη φλόγα αυτή ζωντανή τροφοδοτώντας τη με τη δική μας ουσιαστική συνεισφορά. Το χρωστάμε στους προγόνους μας, στις γενιές των Ελλήνων του μέλλοντος, στην ανθρωπότητα.

Χρόνια πολλά! Ζήτω το Έθνος!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ