ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Κ. Αρσένης: Η συνένοχη σιωπή του υπουργού Περιβάλλοντος συνιστά συγκάλυψη της εκτεταμένης ρύπανσης στον Αργολικό κόλπο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:19:00 μ.μ. | | | |
Κ. Αρσένης: Η συνένοχη σιωπή του υπουργού Περιβάλλοντος συνιστά συγκάλυψη της εκτεταμένης ρύπανσης στον Αργολικό κόλπο
«Πιθανότατα να αποτελεί κάποιο έκτακτο εποχικό περιστατικό λόγω έντονης δραστηριότητας των χυμοποιείων», ήταν η απάντηση του κ. Σκρέκα στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, κατόπιν κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Β2 Δυτικής Αθήνας, κ. Κρίτωνα Αρσένη. «Το Ναύπλιο βρέθηκε μπροστά σε μια αδιανόητη κατάσταση. 

Κάτοικοι χρειάστηκαν να σηκωθούν να φύγουν από τα σπίτια τους για δυο τρεις ημέρες, καθώς η δυσοσμία, από μια -στην πράξη- περιβαλλοντική καταστροφή ήταν τεράστια. Ήταν περιβαλλοντική καταστροφή, γιατί έπληξε τον υγρότοπο της Νέας Κίου, έναν πάρα πολύ σημαντικό υγρότοπο και σαν ενδιάμεσο σταθμό μετανάστευσης ειδών, αλλά και τοπικής σημασίας, έτσι και αλλιώς», ανέφερε ο κ. Αρσένης.
 
«Τι γίνεται τελικά με τη διαχείριση του βιολογικού καθαρισμού, όπου φαίνεται ότι δεν λαμβάνουν μέτρα συμμόρφωσης όσον αφορά στον επαρκή αριθμό μετρήσεων και ελέγχων όπως ορίζει η Οδηγία πλαίσιο για τα νερά;» ρώτησε ο κ. Αρσένης. Χρησιμοποιώντας το χιλιοειπωμένο επιχείρημα των κυβερνώντων σε ανάλογα περιστατικά ρύπανσης ότι δε μπορεί να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες γιατί υπάρχει ‘έλεγχος σε εξέλιξη’, ο κ. Σκρέκας επιχείρησε να υποβιβάσει το θέμα και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Σε ακραία υποστελεχωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς που καθιστούν αναποτελεσματικό τον έλεγχο και την πρόληψη σημαντικών επεισοδίων ρύπανσης, όπως αυτό στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Νέας Κίου, έκανε λόγο ο Κρίτων Αρσένης. Κλείνοντας είπε «θα περίμενα τουλάχιστον να μας ανακοινώνατε σήμερα πως θα προχωρήσετε σε πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Πριν λίγες ημέρες πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου λόγω της δυσοσμίας. Τι περιμένετε να γίνει για να αντιδράσετε;»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ