Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Ο Δήμος Ερμιονίδας τίμησε τον Κρανιδιώτη ήρωα Παπαρσένη Κρέστα (Βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:22:00 μ.μ. | | |
Ο Δήμος Ερμιονίδας τίμησε τον  Κρανιδιώτη ήρωα Παπαρσένη Κρέστα (Βίντεο)
Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε όπως μεταδίδει το  Sport-Ermionida, το πρωί της Τετάρτης 24 Μαρτίου στην Κάτω Πλατεία Κρανιδίου όπου βρίσκεται η προτομή του οπλαρχηγού της Ερμιονίδας Αλέξανδρου Κρέστα ή όπως είναι γνωστός σαν Παπαρσένης.

Ο Δήμος Ερμιονίδας τίμησε την συνεισφορά των Ερμιονιδέων ηρώων όπως είναι ο Αλέξανδρος Κρέστας η Παπαρσένης ο οποίος θυσιάστηκε για την πατρίδα , για αξίες και ιδανικά και που τα μηνύματα τους είναι διαχρονικά , πραγματοποιώντας την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στην Κάτω Πλατεία Κρανιδίου όπου βρίσκεται και η προτομή του .
Ο Αλέξανδρος Κρέστας ή Παπαρσένης ήταν κληρικός και αγωνιστής της Επανάστασης του 1821 .Γεννήθηκε στο Κρανίδι το 1779 .Φοίτησε στην σχολή της Δημητσάνας και μυήθηκε στην Φιλική εταιρία . Ο Παπαρσένης στις 25 Μαρτίου 1821 ορίστηκε αρχηγός των «Στρατιωτικών δυνάμεων Αργολίδος». Στις 26 Νοεμβρίου σε μία μάχη στον Αγιο Σώστη στα Δερβενάκια εφονεύφθη από την στρατιά του Δράμαλη.
Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε o Πατέρας Χριστόφορος , ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι όπως οι αντιδήμαρχοι Ελένη Γκαμίλη, Αριστείδης Μπίμπας , Ιωσήφ Μερτύρης , Γιάννης Τσαμαδός η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τόνια Αντωνοπούλου και ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Δημήτρης Σίδερης .

Συγκεκριμένα για την ιστορική επέτειο ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος δήλωσε στην κάμερα του Sport-Ermionida:ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ