ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Δραματική η κατάσταση στα Νοσοκομεία – Προς επιστράτευση ιδιωτών γιατρών η κυβέρνηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 π.μ. | | | |
Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Προς επιστράτευση ιδιωτών γιατρών η κυβέρνηση
Δραματική έκκληση για ενίσχυση του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς απευθύνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, χωρίς ωστόσο αυτοί να έχουν ανταποκριθεί μέχρι και τη λήξη της 48ωρης διορίας για εθελοντική προσέλευση στο κάλεσμα της κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα του υπουργείου Υγείας και του ΙΣΑ 60 ιδιώτες γιατροί.

Χθες το βράδυ από το νοσοκομείο «Γεννηματά», όπου και πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της επίταξης.

«Έχουμε πάντα ως πρώτο βήμα τη συνεργασία. Διότι καταλαβαίνετε και εσείς ότι η επίταξη μπορεί να είναι μια έννοια νομικά ισχυρή, αλλά όταν ζητάμε από έναν γιατρό να παρέχει τις υπηρεσίες του, δεν αρκεί μόνο να τον υποχρεώνουμε. Πρέπει να τον εμπνεύσουμε και να το κάνει. Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, θα το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Φώτο αρχείου ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ