ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Στο ίδιο έργο θεατές: "Πνίγουν" το Ναύπλιο τα πυρηνελαιουργεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:07:00 π.μ. | | |
Στο ίδιο έργο θεατές: "Πνίγουν" το Ναύπλιο τα πυρηνελαιουργεία
Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη του Ναυπλίου το πρωί της Δευτέρας 29 Μαρτίου. Η κάπνα από τα πυρηνελαιουργεία σκέπασε στην κυριολεξία την πόλη, ενώ έντονη είναι και η δυσοσμία.
Η ορατότητα μέσα στην πόλη του Ναυπλίου δεν ξεπερνούσε τα λίγα μέτρα, ενώ ενδεικτικές είναι και οι εικόνες που καταγράψαμε σήμερα το πρωί.
Λύση στο χρόνιο ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και όχλησης της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου έχει ζητήσει ο Δήμος Ναυπλιέων, πρόβλημα που οφείλεται στη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή. 
Τα πυρηνελαιουργεία βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πόλη του Ναυπλίου, περίπου 2-3 χιλιόμετρα, και ανάλογα με την διεύθυνση των ανέμων, τείνουν να επηρεάζουν κάθε φορά και διαφορετικές περιοχές. 
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δ.Κωστούρος, έχει με παρεμβαση του αποδώσει ευθύνες στην Περιφέρεια και το υπουργείο για παραμέληση του ζητήματος και των κατοικήσιμων περιοχών, οι κάτοικοι των οποίων εδώ και χρόνια βρίσκονται εκτεθειμένοι σε αυξημένο κίνδυνο, και έχει τονίσει την ανάγκη να γίνει εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και η λειτουργία τους να μπει σε περιβαλλοντικούς κανόνες, προκειμένου να μην μολύνονται σε μεγάλο βαθμό οι γύρω από τις εγκαταστάσεις περιοχές. 
Το δημοτικό συμβούλιο να θυμίσουμε πως έχει εκδώσει ψήφισμα, στο οποίο έκρινε ως μη αποδεκτή τη συνέχιση της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή και ζητά την μετεγκατάστασή τους σε περιοχές μη κατοικήσιμες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ