ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Lockdown: Έρχονται νέες αλλαγές στο ωράριο – Πότε ανοίγουν όλα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:27:00 π.μ. | | |
Locodown: Έρχονται νέες αλλαγές στο ωράριο – Πότε ανοίγουν όλα
Καθοριστική για τις εξελίξεις αναμένεται να είναι η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών την προσεχή Τετάρτη, καθώς η κυβέρνηση έχει προαποφασίσει -και πιέζει παρασκηνιακά για αυτό- το άνοιγμα του λιανεμπορίου για τις 5 Απριλίου.


Παρότι ενδέχεται τα self test να μην έρθουν στη χώρα έως τις 5 Απριλίου, καθώς μεσολαβεί και το Πάσχα των καθολικών (4 Απριλίου) και υπάρχουν επιπλέον εμπόδια για την έλευσή τους έγκαιρα στη χώρα μας, η κυβέρνηση φέρεται να συζητά για το ίδιο διάστημα να ανοίξουν τόσο οι διαδημοτικές συγκοινωνίες, όσο και τα σχολεία, με τα γυμνάσια και τα λύκεια να προηγούνται των δημοτικών.

Οι γνωρίζοντες, ωστόσο, επιμένουν πως τελικά ίσως η κυβέρνηση, υπό το βάρος της θλιβερής κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία, της πίεσης στο σύστημα υγείας και την εμμονή του υψηλού αριθμού κρουσμάτων, οδηγηθεί σε μεταφορά του ανοίγματος του λιανεμπορίου στις 12 Απριλίου, οπότε και θα έχουν έρθει και τα self test, στην ύπαρξη των οποίων η κυβέρνηση επενδύει πολλά-και επιπλέον επιρρίπτει και πάλι όλες τις ευθύνες στους πολίτες.

Βέβαιον είναι ότι προς το τέλος του δεύτερου δεκαήμερου του Απριλίου προγραμματίζεται και το άνοιγμα της εστίασης, στους εξωτερικούς χώρους, με τις ενώσεις των επαγγελματιών να έχουν ήδη ενημερωθεί από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Στα μέσα Απριλίου αναμένεται, όπως προανήγγειλε και ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, το δοκιμαστικό άνοιγμα του τουρισμού, το επίσημο άνοιγμα του οποίου είναι προγραμματισμένο για τις 14 Μαΐου, ενώ αρχές του καλοκαιριού είναι στόχος ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού της χώρας, αλλά και το Ψηφιακό πιστοποιητικό που έχει αποφασίσει η ΕΕ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και με την εστίαση να έχει ενημερωθεί ότι ανοίγει στα μέσα του μήνα έρχονται αλλαγές και στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη για το άνοιγμα και όπως δείχνει θα επιμείνει στην εισήγησή της για άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου και στην άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων από την ίδια ημερομηνία. Μάλιστα δεν αποκλείονται και σημαντικές αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες, ενώ ο Βασίλης Σκουρής η απόφαση είναι μέχρι 20 Απριλίου να ανοίξουν όλα.

Για τα σχολεία, επίσης εισηγείται να ανοίξουν, την ίδια ημερομηνία οι τάξεις της Γ΄Λυκείου και τα υπόλοιπα στην ίδια και τις άλλες βαθμίδες σε επόμενες εβδομάδες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και με την εστίαση να έχει ενημερωθεί ότι ανοίγει στα μέσα του μήνα έρχονται αλλαγές και στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση θέλει μετά και την αλλαγή της ώρας και την αλλαγή του καιρού να επανέλθει η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο ωράριο 11.00 το βράδυ με 06.00 το πρωί, δηλαδή περίπου εκεί που ήταν πριν αυστηροποιηθεί. Βέβαια δεν αποκλείεται για τις δύο επόμενες εβδομάδες να αλλάξει η ώρα απαγόρευσης με ισχύ από τις 10 το βράδυ ως τα ξημερώματα και στη συνέχεια να πάει στις 11 το βράδυ μαζί με την εστίαση.


Άλλωστε οι πολίτες είναι πλέον σε άλλο μήκος κλίματος από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους.

Ορισμένοι γράφουν για εικόνες ακραίου συνωστισμού (για πανδημία είναι προφανώς), ωστόσο είναι απλά εικόνες που ήταν στη ζωή μας πριν ένα χρόνο και στην καθημερινότητά μας.

Χθες στα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Φάληρο πολίτες με take away ποτά βγήκαν εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και με αφορμή την πανσέληνο.

Τι και αν η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τις 21:00 το βράδυ;

Αντίστοιχη εικόνα και το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Πλήθος κόσμου έπινε ποτά take away χωρίς μάσκες και μέτρα το Σάββατο το βράδυ σε εικόνες που θυμίζουν εποχή πριν τη πανδημία. Ανάλογες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ