ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Θανάσης Γαλάνης: Mην σηκώνετε κουρνιαχτό για να καλύψει ο καθένας τα λάθη του

Θανάσης Γαλάνης: Mην σηκώνετε κουρνιαχτό για να καλύψει ο καθένας τα λάθη του
Από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρατηρούμε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία για ένα πόρισμα ορκωτών λογιστών που αφορά στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Επιδαύρου που ομόφωνα αποφάσισε και μάλιστα με καθυστέρηση πέντε (5) ετών (!!!) να ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο με την 159/23-10-2019 απόφασή του.

Νέες απόψεις, θέσεις, ερωτήσεις, απαντήσεις, ανταπαντήσεις, καρφιά, ειρωνείες, βρισίδια, παρελθοντολογία, κοινώς μαλλιά-κουβάρια … Γιατί ;;;

Νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δήμαρχος, Παραδήμαρχος, εκκολαπτόμενοι Δήμαρχοι στις επάλξεις. Σοβαρότητα ΜΗΔΕΝ!

Εμείς λοιπόν λέμε!

Οι Σχολικές Επιτροπές είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Δήμου μας, τα μέλη τους ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι νιώθουν υπερήφανοι που τους τίμησε η Δημοτική Αρχή.

Να επισημάνουμε εδώ έναν διαχωρισμό: Άλλο «Διοίκηση» και άλλο «Ταμείο» και «Διαχείριση Λογαριασμών». Ο Διαχειριστής των λογαριασμών λογοδοτεί μέσω των παραστατικών στοιχείων στο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο καλείται να τα ελέγξει, να τα εγκρίνει και να τα προωθήσει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πλέον στην Οικονομική Επιτροπή.

Έλεγξε το εκάστοτε Συμβούλιο τον Διαχειριστή που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο εκάστοτε Πρόεδρος;;;; Δηλαδή, έλεγξε τα στοιχεία πριν ψηφίσει τους απολογισμούς;;;; Αν όχι, φέρει ευθύνη!!!!! Άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται.

Είχαμε ρωτήσει ως Δημοτική Παράταξη με δελτίο τύπου μας πως γίνετε με δεκαοχτώ (18) αποφάσεις να εγκρίνονται μέσα σε σαράντα (40) λεπτά απολογισμοί
(δεκατριών (13) ετών του Λιμενικού Ταμείου, τριών (3) ετών της Α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και δύο (2) ετών της Β΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής) στις 20.08.2019

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δυστυχώς κανένας δεν έλεγξε τίποτε !!!

Γι’ αυτό μην σηκώνετε κουρνιαχτό για να καλύψει ο καθένας τα λάθη του, την αδιαφορία του, την αδυναμία του και ότι τέλος πάντων θέλει να καλύψει.

Αφήστε να διαχειριστούμε το θέμα όπως ορίζει ο νόμος κάτι που δεν έγινε ως τώρα και σταματήστε αν είναι η δεν είναι τόσα, δικαιωθήκαμε, τα είχαμε δεν τα είχαμε πει κ.ο.κ.

Αφήστε ξάστερο το τοπίο, να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα, να βλέπει ο κάθε εμπλεκόμενος καθαρά και να παρακολουθεί ρεαλιστικά τις εξελίξεις.

Έχει πολύ δρόμο αυτή η ιστορία και εδώ είμαστε για να πάρουμε τις καινούργιες αποφάσεις (εκεί θέλω να σας δω!!!).

Η ευθύνη του καθενός δεν μεταβιβάζεται.

ΓΙΑΥΤΟ … Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο ΜΕ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, και μην τάζετε βοήθεια που δεν μπορεί να προσφέρει τώρα πια κανείς μας.

Προσπάθεια μήπως καταλογιστούν στον πραγματικά υπεύθυνο διαχειριστή των λογαριασμών που έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Δημήτρης Αγγέλου και στον αναπληρωτή του, ΝΑΙ.

Για εμάς δεν έχει σημασία αν το έλλειμμα είναι λογιστικό ή πραγματικό ούτε αν είναι 170.000 ή 70.000 ή 7.000 χιλ. ευρώ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !!! Και δεν ασχολήθηκε κανείς έξι (6) χρόνια τώρα σοβαρά να το τακτοποιήσει!!!
Από όποια δημοτική παράταξη και αν προέρχεται.

Ως προς την υπεξαίρεση, είναι εντελώς άλλο πράγμα, είναι ποινικό αδίκημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας. Θα έπρεπε να είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη από τότε που ανακαλύφθηκε ότι έλειπαν χρήματα, ανεξάρτητα από το ύψος του ποσού!!!

Με την ευκαιρία λέμε σε όσους συμμετέχουν σήμερα ως μέλη σε Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων ότι οι θέσεις, πέρα από τιμητικές είναι και υπεύθυνες.
Η ψήφος του καθενός, όταν σηκώνει το χέρι και ψηφίζει, προσμετράτε ως προσωπική του απόφαση και εκείνος που το κάνει φέρει ακέραια την ευθύνη.
Από το πιο απλό έως το πιο σοβαρό θέμα.

Ας βγει λοιπόν και κάτι καλό από όλον αυτό το χαμό.
Τα παθήματα ας γίνουν μαθήματα !!!

Λυγουριό 06.03.2021

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡ. ΓΑΛΑΝΗΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ