ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Έδρασαν και πάλι οι εθελοντές του "Save your Hood" σε Ναύπλιο και Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:36:00 μ.μ. | | |
Έδρασαν και πάλι οι εθελοντές του "Save your Hood" σε Ναύπλιο και Άργος
Εθελοντές που συμμετέχουν στην Πανελλαδική δράση "Save your Hood" καθάρισαν από τα σκουπίδια δυο τοποθεσίες σε Άργος και Ναύπλιο την Κυριακή 21 Μαρτίου.
Στο Άργος συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί της Κυριακής και καθάρισαν τα απορρίμματα στα σκαλάκια του Αγίου Γεωργίου, ενώ στο Ναύπλιο την ίδια ώρα οι εθελοντές της δράσης συγκέντρωσαν απορρίμματα που μάζεψαν στον κυματοθραύστη και τον χώρο του πάρκινγκ 
Η αφορμή

Η νοοτροπία της αδιαφορίας έγινε η αφορμή για τον Βασίλη Σφακιανόπουλο να ξεκινήσει μια εθελοντική πρωτοβουλία μαζί με κάποιους φίλους του. Ένα φιλικό κάλεσμα, ήταν η αρχή για να μαζευτούν την πρώτη κιόλας μέρα 32 σακουλές με σκουπίδια στα Τουρκοβούνια.

Η σκέψη έγινε δράση και η δράση ονομάστηκε «Save your hood»
Σώσε την γειτονιά σου, το δάσος σου, την παραλία σου, σώσε το μέρος που ζεις και αγαπάς. Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε στην πρώτη καραντίνα (Απρίλιος 2020) και η πρώτη κινητοποίηση έγινε στις 15 Νοεμβρίου. Η ανάγκη για αλλαγή έγινε κάτι παραπάνω από μια βόλτα.
Η ιδέα

Καθαρίζουμε το μέρος που μένουμε σε μια συνηθισμένη καθημερινή μας βόλτα. Στέλνεις SMS 6 για ένα καλό σκοπό που μας αφορά όλους. Ατομικά ή ομαδικά μαζεύουμε όλοι λίγα σκουπίδια από διάφορα σημεία στην περιοχή μας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης πολιτών που ολοένα και μεγαλώνει, ενώνοντας τους πολίτες αλλά και άλλες εθελοντικές ομάδες ανά την Ελλάδα με σκοπό να γίνει η μεγαλύτερη αποκομιδή σκουπιδιών που έγινε στην χώρα μας. Στρώσεις σκουπιδιών, κάθε λογής αντικείμενα, παιχνίδια, πλαστικά, χιλιάδες καλαμάκια έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα ενώ η δράση βρίσκεται ακόμα στις αρχή. Η ανάγκη όλων μας να είναι πιο καθαρά, πιο όμορφα, πιο υγιή τα μέρη που ζούμε μας ενώνει ώστε όλοι μαζί να δράσουμε άμεσα και να δούμε τις γειτονίες μας να αλλάζουν προς το καλύτερο.
Η διαδικασία

Στο facebook έχει δημιουργηθεί ένα γκρουπ με όνομα “Save your hood” που συντονίζει και ενημερώνει όλες τις ατομικές και ομαδικές πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα.

Μια φορά την εβδομάδα βγαίνει ένα poll με διάφορα υποψήφια μέρη που προτείνουν τα μέλη και οι διαχειριστές του γκρουπ, έτσι μπορεί ο καθένας να δηλώσει συμμετοχή στο δικό του μέρος ή τόπο που ζει.
Δεν χρειάζεται να μαζευτούν συγκεκριμένα άτομα, έστω και ένας μπορεί να δραστηριοποιηθεί στην δική του γειτονιά όπου κι αν βρίσκεται στην Ελλάδα.

Για να συμμετέχει κάποιος, την ημέρα της δράσης, λόγω της καραντίνας, θα πρέπει να στείλει SMS μετακίνηση 6 (ατομική άσκηση) που θα είναι για καλό σκοπό, και κινείται εντός του δήμου που ανήκει.
Απαραιτήτως, πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να φοράνε μάσκα και γάντια εργασίας, ενώ καλό είναι έχουν προμηθευτεί σακούλες σκουπιδιών γίγας ή κήπου.

Κάθε εθελοντής αλλά και η κάθε ομάδα θα πρέπει να τηρεί αυστηρά τις αποστάσεις υγειονομικής ασφάλειας με χρήση μάσκας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ