ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ανακοινώσεις Κεραμέως για Γυμνάσια - Λύκεια - Δημοτικά - Στις 14/6 οι Πανελλήνιες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:18:00 μ.μ. | | | |
Ανακοινώσεις Κεραμέως για Γυμνάσια - Λύκεια - Δημοτικά - Στις 14/6 οι Πανελλήνιες
Τις τελικές ρυθμίσεις για τα σχολεία, τις προαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις, καθώς και τις Πανελλαδικές ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.


Μέχρι στιγμής, το μοναδικό δεδομένο ήταν το άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων -δηλαδή και δημοτικών και γυμνασίων- στις 10 Μαΐου, που ανακοινώθηκε χθες, από τον πρωθυπουργό, μαζί με το ολοκληρωμένο σχέδιο σταδιακής άρσης μέτρων.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις και πως θα παραταθεί η σχολική χρονιά. Η αξιολόγηση για τα γυμνάσια και τα λύκεια θα γίνει βάσει των βαθμών τετραμήνων.

Συγκεκριμένα, για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά η σχολική χρονιά παρατείνεται έως τις 25 Ιουνίου και για γυμνάσια – λύκεια έως Παρασκευή 11 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Τι θα ισχύει για τα σχολεία: Self test και στα νηπιαγωγεία

Η υπουργός Παιδείας, ξεκινώντας τις ανακοινώσεις, υποστήριξε ότι η σχολική χρονιά είναι σε εξέλιξη και πως «κατανοούμε τις αγωνίες παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών που θέλουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη περίοδο».

«Οπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, που ήδη λειτουργούν, θα είναι στη δια ζώσης εκπαίδευση από τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επιτροπή έκανε δεκτή την πρότασή μας» τόνισε στη συνέχεια.

Για τα σχολεία η κυρία Κεραμέως επισήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι τα self test, δυο φορές την εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι και η υποχρέωση «πιάνει» και τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Σχεδιάζονται μέτρα για τις Πανελλαδικές

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές η Νίκη Κεραμέως είπε ότι το υπουργείο Παιδείας έμεινε σταθερό στις αρχικές του αποφάσεις για τη διενέργειά τους στις καθιερωμένες ημερομηνίες.

Σε σχετική ερώτηση για τα μέτρα που θα ληφθούν, η υπουργός απάντησε ότι «πρώτη έγνοια είναι η προστασία της υγείας όλων», τονίζοντας ότι στο άμεσο διάστημα θα ανακοινωθούν αναλυτικά μέτρα που θα ισχύσουν για τους συμμετέχοντες και τους επιτηρητές των Πανελλαδικών.

Πηγή:iefimerida.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ