ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Πανελλαδικές 2021: Καθορίστηκαν οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής για ένστολους και τουριστική εκπαίδευση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:46:00 μ.μ. | | |
Πανελλαδικές 2021: Καθορίστηκε η ελάχιστη βάση εισαγωγής για ένστολους και τουριστική εκπαίδευση
Στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και οι Σχολές Πυροσβεστικής, Λιμενικού και Τουριστικής εκπαίδευσης καθορίστηκαν πρώτα τα ποσοστά των συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.


Τα υπόλοιπα τμήματα των ΑΕΙ αναμένεται να ορίσουν τα βαθμολογικά «εισιτήρια» στα προγράμματα τους ενόψει των εξετάσεων του Ιουνίου τα επόμενα 24ωρα.

Στις Στρατιωτικές σχολές όπως είναι φυσικό, τα υψηλόβαθμα τμήματα τους όρισαν τον ανώτατο συντελεστή για την διαμόρφωση της βάσης εισαγωγής τους (δηλαδή το 1,20), ενώ τα τμήματα Τουριστικής εκπαίδευσης στον χαμηλότερο (0,80).

Το χαμηλότερο συντελεστή επέλεξαν και τα τμήματα Αστυφυλάκων και οι σχολές Πλοιάρχων, ενώ το 0.90 επέλεξε το Λιμενικό.

Όπως είναι γνωστό, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ορίζεται για κάθε τμήμα ΑΕΙ ως ποσοστό του μέσου όρου των επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4) του επιστημονικού πεδίου που ανήκει το τμήμα, όπως αυτός θα διαμορφωθεί από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Έτσι, αν η μέση επίδοση των μαθητών σε ένα επιστημονικό πεδίο είναι το 10, τότε η τελικά βάση εισαγωγής για εισαγωγή στα προγράμματα του, θα πολλαπλασιαστεί επί τον συντελεστή που έχει θέση το τμήμα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ