ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Υπεγράφη η σύμβαση για το Διαχειριστικό Σχέδιο Βόσκησης

«Έπεσαν» οι τελικές υπογραφές στην προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του Διαχειριστικού Σχεδίου Βόσκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, και του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα.


Ο προϋπολογισμός του έργου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου φθάνει τα 3.310.827,49 εκατ. ευρώ και αφορά έκταση 7.357.394 στρεμμάτων για τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.


Σκοπός της Σύμβασης είναι η σύνταξη μελετών διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών, οι οποίες θα έχουν ως επιδίωξη την αειφορική αξιοποίησή τους, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

«Στόχος» σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι «η πλήρης και αντικειμενική απογραφή της φυσιογνωμίας, του καθεστώτος χρήσης και του παραγωγικού δυναμικού των βοσκήσιμων γαιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να γίνει ο χωρικός προσδιορισμός, να είναι γνωστή η ακριβής επιφάνειά τους, η αξιόπιστη εκτίμηση της βοσκοΐκανότητάς τους, η λιβαδική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η διαίρεσή τους σε λιβαδικές μονάδες, οι οποίες θα κατανεμηθούν στη συνέχεια στους κτηνοτρόφους, ούτως ώστε να εξατομικευτεί η χρήση τους».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η έβδομη περιφέρεια που υπέγραψε Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης. Την αρχή έκανε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ακολούθησε στις 5 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και έξι μέρες μετά, στις 11 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Κρήτης. Τη σκυτάλη πήρε στις 24 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στις 25 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ χθες 1η Απριλίου σειρά είχε η Περιφέρεια Ηπείρου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ