ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Αργολίδα: Το Νοσοκομείο Άργους επισκέφθηκε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:49:00 π.μ. | | | |
Αργολίδα: Το Νοσοκομείο Άργους επισκέφθηκε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη
Την Αργολίδα επισκέφτηκε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη το πρωί της  Παρασκευής 2 Απριλίου 2021.
Η επίσκεψή της, συνοδευόμενη από την βουλευτή Αργολίδας Ιωάννη Ανδριανό, ξεκίνησε στο Νοσοκομείο Άργους όπου συναντήθηκε με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας Μαρία Σαρίδη καθώς και με το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Είχε προηγηθεί σύσκεψη νωρίς το πρωί με τον Πρωθυπουργό για θέματα του Υπουργείου Υγείας.
Η Υφυπουργός είχε επαφές με φορείς υγείας του νομού και από άλλες δομές, ενώ αργότερα επισκέφθηκε και το νοσοκομείο Ναυπλίου.  Η Ζωή Ράπτη ορκίστηκε Υφυπουργός Υγείας τον Αύγουστο του 2020 με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις.
Η υφυπουργός Υγείας μίλησε χθες στην εκπομπή "Κοινωνία Ωρα Mega" για τα self test, το άνοιγμα των σχολείων και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με την κυρία Ράπτη, η παροχή των δωρεάν self test για οικιακή χρήση που νομοθετήθηκε χθες στη βουλή, θα είναι άμεσα διαθέσιμη και θα αποτελέσει ένα εργαλείο ελέγχου της πανδημίας, όπως επίσης θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.
«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, περιμένουμε την ολοκλήρωση του ελεγκτικού συνεδρίου… Μέχρι τις 15 Απριλίου τα περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Rapid και self test θα διατίθενται πλέον στα φαρμακεία, υποστήριξε η υφυπουργός, ενώ, όπως είπε, δεν έχει τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας.

Αναφορικά με τα σχολεία, δήλωσε πως την επόμενη βδομάδα οι ειδικοί θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις με βάση τα επιδημιολογικά φορτία.
Για το ΕΣΥ, υπογράμμισε πως έχουν διατεθεί οι τρεις στις τέσσερις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς non covid, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα δοθούν ακόμα 55 νέες κλίνες ΜΕΘ με διαθέσιμο προσωπικό που θα μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη βδομάδα.

«Είναι σημαντική η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», κατέληξε η υφυπουργός.

Περισσότερα για την επίσκεψη της κυρίας Ράπτη στην Αργολίδα καθώς και οι δηλώσεις της σε νεότερο ρεπορτάζ εδώ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ