ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Βανδαλισμοί σε νεκροταφείο στην Πελοπόννησο – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. | | |
Βανδαλισμοί σε νεκροταφείο στην Πελοπόννησο – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι
Ο ιερέας και ένας κάτοικος του χωριού Φλόκα στη Μεσσηνία δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό, που αντίκρισαν στο νεκροταφείο του χωριού, που είχε δεχθεί επίθεση.


Οι βανδαλισμοί στους τάφους και γενικά στο νεκροταφείο προκάλεσαν την αγανάκτηση των κατοίκων του χωριού.

Σταυροί τάφων ξηλωμένοι, λιβανιστήρια έλλειπαν και γενικά ότι είχε χαλκό και μπρούτζο είχε αφαιρεθεί, από ανθρώπους που δεν σεβάστηκαν ούτε τους νεκρούς.

Η μανία με την οποία οι άνθρωποι αυτοί που μπήκαν για να κλέψουν τα αντικείμενα που περιείχαν τα συγκεκριμένα υλικά και κατέστρεψαν τους τάφους ήταν αδιανόητη.

«Ότι είχε χαλκό και μπρούτζο το έκλεψαν. Είχαν αφαιρέσει σταυρούς, λιβανιστήρια και κάθε λογής αντικείμενα με αυτό το υλικό προκαλώντας και σοβαρές ζημιές στους τάφους.

Η εικόνα που βλέπει κανείς στους περισσότερους τάφους είναι η καταστροφή που έχει συντελεστεί από τους αυτούς που τους ανθρώπους που ήρθαν για να κλέψουν», επεσήμανε ο κ Ξενοφώντας Χριστόπουλος ο οποίος τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο αφού και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, σε ένα εκ των οποίων αφαίρεσαν και την καμπάνα μίας εκκλησίας του χωριού.

Ο πατέρας Κώστας Κυριαζής, ο ιερέας του χωριού ενημέρωσε την Ασφάλεια που πήγε στο χώρο και έκανε αυτοψία και κατέγραψε τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί ενώ εξαπέλυσε και κυνηγητό για την σύλληψη των δραστών.

Η αγανάκτηση των κατοίκων του χωριού έκδηλη για την επιδρομή αυτή στο νεκροταφείο και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στους τάφους αφού σε πολλές περιπτώσεις είχαν σπάσει και τα μάρμαρα τα οποία είχαν πετάξει και στο έδαφος.

Με βάση πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις για τους δράστες των βανδαλισμών αυτών χωρίς όμως να είναι αποδείξεις. Οι άνδρες της Ασφάλειας συγκεντρώνουν κάθε στοιχείο προκειμένου να μπορέσουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Σημαντικό ρόλο στο να διευλευκανθεί η υπόθεση θα παίξουν και τα ευρήματα που θα συλλέξουν από χώρους όπου γίνεται η διαδικασία της επεξαργασίας του χαλκού και του μπρούτζου , δηλαδή το λιώσιμο των υλικών αυτών.

Πηγή: patrisnews.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ