ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Σε Μάνη, Καλαμάτα, Δημητσάνα, Ναύπλιο και Αίγιο τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:41:00 μ.μ. | | |
Σε Μάνη, Καλαμάτα, Δημητσάνα, Ναύπλιο και Αίγιο τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας»
Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12/4 στην Πελοπόννησο τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας», σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα. Πρόκειται για μία παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υλοποιείται με ανάθεση από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.


Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν 14 μέρες και περιλαμβάνουν αρκετές περιοχές της Μάνης, την Καλαμάτα, τη Δημητσάνα, το Ναύπλιο και το Αίγιο. Επίσης, η κινηματογραφική κλακέτα θα «ηχήσει» σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη καθώς και σε Οδησσό και Ισμαήλο Ουκρανίας και στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, χώρες όπου ο Παπαφλέσσας, ως μέλος της Φιλικής Εταιρείας, έδρασε προτού του ανατεθεί από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ο συντονισμός για την έναρξη του ξεσηκωμού της Επανάστασης.

Όπως εξηγεί η σκηνοθέτις, Κλεώνη Φλέσσα, «μέρος του ντοκιμαντέρ θα είναι animation, μια καλλιτεχνική επιλογή που θα βοηθήσει να αναπαρασταθούν σημαντικοί σταθμοί της ζωής του Παπαφλέσσα, ακολουθώντας τις ιστορικές πηγές και τα ντοκουμέντα, με ένα λογοτεχνικό κείμενο σε συνεργασία με την Κάλλια Παπαδάκη, που θα διατρέχει όλη την ιστορία, ενώνοντας τα γεγονότα και δίνοντάς τους τη διαχρονική αξία που έχουν».

Οι ιστορικοί που στήριξαν την έρευνα και «φώτισαν» άγνωστες πτυχές είναι: ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος, οστορικός με μεγάλο ερευνητικό και συγγραφικό έργο σχετικά με το 1821 και πρώην διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ερευνών, και ο Θανάσης Χρήστου, Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Την διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ πρωτότυπη μουσική για το ντοκιμαντέρ θα συνθέσει ο Αρίων Γυφτάκης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ