ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση από το Κέντρο Ελπίδα Ζωής με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα σε καιρούς αβεβαιότητας»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:57:00 μ.μ. |
Ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση από το Κέντρο Ελπίδα Ζωής με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα σε καιρούς αβεβαιότητας»
Το Κέντρο Ελπίδα Ζωής ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, τον οποίο και ευχαριστούμε για την συνεργασία, πραγματοποίησε την Τετάρτη 31 Μαρτίου, ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς και κηδεμόνες με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα σε καιρούς αβεβαιότητας». 

Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν προβληματισμούς, δυσκολίες και συναισθήματα, να δώσουν και να πάρουν στήριξη σε μια αβέβαιη χρονική περίοδο για αυτούς και τα παιδία τους.
 
Σε περιόδους κρίσης αναδεικνύεται η τεράστια σημασία της ικανότητας του ανθρώπου να υπερβαίνει τις αντιξοότητες και να προσαρμόζεται δημιουργικά σ’ αυτό που συμβαίνει.
 
Στην συζήτηση αναδείχθηκε ότι η διαχείριση της δυσκολίας σχετίζεται με μια εσωτερική διαδικασία, με την ατομική διερεύνηση των αποθεμάτων, των ικανοτήτων, των αξίων, των εσωτερικών φωνών δύναμης, με την επαναδιατύπωση της και την διερεύνηση των αναγκών που συνδέονται με αυτή την δυσκολία. Τέλος με την εστίαση σε αυτό που είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό, με στόχο να το αξιοποιήσουμε ώστε να μας επιτρέψει την επίτευξη μιας συνθήκης που είναι σε αντίστιξη με το πρόβλημα.

Την συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, συντόνισαν η Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος και η Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ