ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας καλεί τα μέλη του ΠΥΣΠΕ να παραιτηθούν

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας καλεί τα μέλη του ΠΥΣΠΕ να παραιτηθούνΑρκετούς μήνες μετά από την πραγματοποίηση των ψευτοεκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα ΠΥΣΠΕ με συμμετοχή μόλις 5% Πανελλαδικά και μετά από πολλές «ζυμώσεις», ενημερωθήκαμε και επισήμως, για τη νέα ανασυγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Αργολίδας.


Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ, με δοτά μέλη, ενός συμβουλίου που θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης με μελανά χρώματα, καθότι καταστρατηγήθηκε η εκπρόσωπηση στο παραπάνω όργανο εκλεγμένων αντιπροσώπων του Κλάδου. Ενός θεσμού που τηρείται από το 1926 και διασφαλίζει την προστασία των συναδέλφων και την πιστή εφαρμογή του Νόμου.

Επειδή, η παραπάνω συγκρότηση αντίκειται στη βούληση όλων των συναδέλφων που εκφράστηκε με την συντριπτική αποχή τους από τις «ψευδοεκλογές» του Νοεμβρίου 2020.

Επειδή, η συμμετοχή των διορισμένων συναδέλφων, στην παραπάνω συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ, αντίκειται στην ειλημμένη ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ, για τη μη συμμετοχή κανενός μέλους στο παραπάνω όργανο, ώστε να μη παραβιασθεί η βούληση του εκλογικού σώματος, όλων των εκπαιδευτικών, που εκφράστηκε αβίαστα με τη μη συμμετοχή στις «ψευδοεκλογές» του Νοεμβρίου 2020.

Επειδή, η παραπάνω συμμετοχή αποτελεί αντισυναδελφική συμπεριφορά, που υποτιμά τους αγώνες χρόνων από χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που πιστεύουν στην αξιοκρατία και τις διαφανείς διαδικασίες.

Επειδή, κανένας από εμάς δεν έχει δικαίωμα, να καταστρατηγήσει και να υπονομεύσει το θεσμό του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ που αποτελεί τη γνήσια έκφραση των μελών του Κλάδου μας.

Επειδή, η Δημοκρατία απαιτεί την τήρηση των αποφάσεων της πλειοψηφίας, πολύ δε περισσότερο όταν αυτές είναι ομόφωνες. 

 ΚΑΛΟΥΜΕ

Τους συναδέλφους που διορίσθηκαν τελευταία στη θέση των αιρετών εκπροσώπων, αλλά κι αυτούς που διορίσθηκαν πριν στη θέση των διορισμένων μελών , να αναλογισθούν την ευθύνη που φέρουν, έναντι όλου του Κλάδου μας και της ιστορίας του και να παραιτηθούν έως την Τρίτη 6-4-2021,ώστε να μη νομιμοποιηθεί το παραπάνω όργανο.

Σε περίπτωση που δεν παραιτηθούν, το Δ.Σ. του Συλλόγου θα προχωρήσει στη διαγραφή τους από το μητρώο των μελών.

Για το Δ.Σ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ