ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Εξαδάκτυλος: Την Μεγάλη Εβδομάδα οι επιπτώσεις από το άνοιγμα λιανεμπορίου και Λυκείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 μ.μ. | | |
Εξαδάκτυλος: Την Μεγάλη Εβδομάδα οι επιπτώσεις από το άνοιγμα λιανεμπορίου και Λυκείων
Για την πορεία της πανδημίας και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.


Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα κρύβει κινδύνους και για να δούμε τις τυχόν επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων, θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσουμε στη Μεγάλη Δευτέρα.

Τόνισε δε ότι ο βασικός κανόνας για να περιορίσουμε τον κίνδυνο, είναι να τηρούμε τα μέτρα. Έφερε σαν παράδειγμα το self test , το οποίο το χαρακτήρισε δυσάρεστο, αλλά επεσήμανε την αναγκαιότητα να γίνεται με συνέπεια και βέβαια να καταχωρούνται ορθώς τα αποτελέσματα του.

Ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει κι ένας μηχανισμός επιτήρησης για όσους βρίσκονται θετικοί. Αλλά και για τις στενές επαφές τους που πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.

Ερωτηθείς για την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο, σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, τη χαρακτήρισε δικαιολογημένη καθώς όταν αυτή πάρθηκε, όλα τα στοιχεία έδειχναν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και οι προβλέψεις από τα λύματα ήταν στον ίδιο τόνο.

Τέλος είπε ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα και προτεραιότητα της είναι να εξετάσει τα στοιχεία για να αποφασίσει για το άνοιγμα ή όχι, του λιανεμπορίου στις προαναφερθείσες περιοχές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ