ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Δημήτρης Σκιντζής: Ο Αργείτης ποδηλάτης - πιλότος για αθλητές με προβλήματα όρασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:41:00 π.μ. | | | |
Δημήτρης Σκιντζής: Ο Αργείτης ποδηλάτης - πιλότος για αθλητές με προβλήματα όρασης
Ο 23χρονος Δημήτρης Σκιντζής με καταγωγή από το Άργος είναι 23 ετών και αθλητής της ποδηλασίας. Το 2008 ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την αγωνιστική ποδηλασία δίπλα στον ερασιτέχνη ποδηλάτη πατέρα του. Το 2009 ξεκίνησε να αγωνίζεται επαγγελματικά. 

Οι πρώτες επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν και έμεινε στο άθλημα. «Το 2015 κλήθηκα από τον ομοσπονδιακό προπονητή να είμαι πιλότος στα ΑμεΑ, στους ποδηλάτες με προβλήματα όρασης. Αυτόν τον καιρό προπονούμαι για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βέλγιο, για το γύρο της Φλάνδρας και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τέλος Απριλίου» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Μιλώντας για το… «πιλοτάρισμα» στην αγωνιστική ποδηλασία σημείωσε πως μπροστά σε ένα διπλό ποδήλατο κάθεται ένας αθλητής μη ανάπηρος και ένας αθλητής με ολική απώλεια όρασης στο πίσω μέρος. Το τελευταίο καιρό συνεργάζεται με τον Κωνσταντίνο Τζαγκατάκη, στα 17,5 του μόλις χρόνια εκείνος, κι όμως κατέρριψαν μαζί όλα τα πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία των νέων .

«Καταρρίψαμε όλα τα πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία των νέων και θέλουμε να κάνουμε μια δυναμική αρχή για του χρόνου που θα ξεκινήσει η καινούργια τριετία» ανέφερε ο νεαρός αθλητής. Και στο ερώτημα τι τον έχει εντυπωσιάσει συνεργαζόμενος μαζί του απαντά: «Η ψυχική δύναμη, η προσπάθεια που καταβάλλουν, τα προβλήματα που άλλοι τα βλέπουν τεράστια αυτοί, οι αθλητές με προβλήματα όρασης, τα απομυθοποιούν, στοχεύουν στις επιτυχίες και κοιτούν το θετικό πρόσημο, κοντά τους παίρνει κανείς πολλά μαθήματα».

Έτσι, το «μάθημα» που έχει πάρει “για τα καλά” μαζί του είναι: «Δεν τα παρατάω, το παλεύω κι αγωνίζομαι, επιδιώκω το καλύτερο» για να καταλήξει λέγοντας: «Έμαθα να διαχειρίζομαι τις αποτυχίες μου, δεν το βάζω κάτω. Μαθαίνουμε από τις αποτυχίες , την διαχειριζόμαστε την αποτυχία, επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους και παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Μαθαίνουμε από τις αποτυχίες αλλά και οι επιτυχίες συμβάλλουν να γίνεις καλύτερος, να έχεις εξέλιξη να βάζεις στόχους και να τους κατακτάς».


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ