ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Τραγωδία με τρεις νεκρούς εναερίτες που εργάζονταν για την ΔΕΗ στην Ερέτρια (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:03:00 μ.μ. | | |
Τραγωδία με τρεις νεκρούς εναερίτες που εργάζονταν για την ΔΕΗ  στην Ερέτρια (βίντεο)
Σε σοκ είναι όλη η Ελλάδα από τον χαμό τριών ανθρώπων την ώρα της δουλειάς τους στην Ερέτρια. Όλα έγιναν στο χωριό Γυμνό. Οι τρεις άνδρες κεραυνοβολήθηκαν από 20.000 βολτ την ώρα που έκαναν έργα υπογειοποίησης καλωδίων. Άλλος ένας συνάδελφός τους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.


Όλη αυτή η τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των κατοίκων του χωριού. Τα τρία μέλη του συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε εργασίες για τον ΔΕΔΔΗΕ είχαν ακαριαίο θάνατο.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής

«Γύρω στις 2 παρά με πήρε τηλέφωνο μια φίλη μου που μένει πάνω στην πλατεία όπου έγινε και το δυστύχημα και ούρλιαζε. Πρώτα είχαμε δει το ρεύμα να ανοιγοκλείνει στα σπίτι μας σε δύο σύντομες διακοπές. Πήγαμε όλοι στην πλατεία του χωριού. Οι δύο νεκροί ήταν πεσμένοι στο έδαφος και έβγαζαν καπνούς. Μόλις μου παν για τον τρίτο σήκωσα το βλέμμα στα σύρματα και είδα έναν μαύρο, κατάμαυρο όγκο με μπουφάν. Ήταν φοβερό. Υπήρχε και τραυματίας και αυτόν τον έσωσε ο αγροτικός γιατρός που έσπευσε στο σημείο», λέει στο newsit.gr η Ιωάννα Κοτρογιάννη γυναίκα του προέδρου της κοινότητας Γυμνού.

Άλλος κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Γίνονται εργασίες περίπου 2 μήνες. Κάνουν ανάπλαση στο κέντρο του χωριού. Πλακόστρωτα και γίνεται υπογειοποιηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πήγα στην πλατεία του χωριού και είδα τους δύο να είναι πέσμενοι στο έδαφος και ο τρίτος να κρέμεται νεκρός στα καλώδια της κολώνας. Ο τέταρτος από τους έργατες μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο».
Οι δυο κάηκαν ζωντανοί

«Το έμαθα στις 14.00 γιατί ήμουν στη δουλειά. Kαταλάβαμε το συμβάν από τις διακοπές που γίνονταν εκείνη την ώρα, κάτι πολύ σύντομα άνοιξε-κλείσε. Δεν ξέρουμε βέβαια αν συνδέονται με το δυστύχημα. Το έργο της υπογειοοποίησης στο πλαίσιο της ανάπλασης του χωριού, ήταν τα καλώδια μέσης τάσης να μην περνούν μέσα από την πλατεία, αλλά περιμετρικά. Οι δύο εργαζόμενοι κάηκαν ζωντανοί, στο έδαφος, δίπλα από το φορτηγό στο οποίο δούλευαν. Ο τέταρτος που σώθηκε πρόλαβε να πηδήξει από την κολώνα, ήταν και αυτός πάνω στην κολώνα. Σε 1-2 μέρες το έργο θα τελείωνε, ήταν στην τελική του φάση- στη σύνδεση υπόγειων και εναέριων καλωδίων. Το χωριό έχει 2.000 περίπου κατοίκους και το μακάβριο θέαμα το είδαν πολλοί χωριανοί», δήλωσε στο newsit.gr ο κοινοτάρχης Γυμνού κ. Χαϊνάς.

Το newsit.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργο Μαθιόπουλο. Όπως είπε 2 νεκροί και ένας τραυματίας σε σοβαρή κατάσταση έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Για αρκετή ώρα γινόταν προσπάθεια να απεγκλωβιστεί ο 3ος νεκρός ο οποίος κρέμονταν νεκρός από έναν στύλο σε ύψωμα στην περιοχή. Στην επιχείριση συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο από τους άτυχους άνδρες ήταν 50 ετών και ο τρίτος 45.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης/Δήμητρα Τριανταφύλλου
Πηγή: newsit.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ