ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Αναφορά Γκιόλα για την ίδρυση μόνιμου Πυροσβεστικού κλιμακίου στο Δήμο Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:59:00 μ.μ. | | |
Αναφορά Γκιόλα για την ίδρυση μόνιμου Πυροσβεστικού κλιμακίου στο Δήμο Επιδαύρου
Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας στη Βουλή, μετά από σχετική επιστολή του Δημάρχου Επιδαύρου κ. Τάσου Χρόνη προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, με την οποία γνωστοποιεί τα προβλήματα και τους κινδύνους της αγροτικής και συνάμα τουριστικής αυτής περιοχής κατά τη θερινή ιδίως περίοδο, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. 

Το δάσος «Άκρος» κατάφυτο με χαλέπεια πεύκη, ως συνέχεια του δάσους του Σοφικού, καταλήγει στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, διατρέχοντας σχεδόν ολόκληρη τη βόρεια πλευρά του Δήμου.

Η επισκεψιμότητα καθ’όλο το έτος ξεπερνά τις 800.000 λόγω των δύο θεάτρων, (Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου), ενώ ο πληθυσμός του δήμου το καλοκαίρι, σχεδόν διπλασιάζεται.

Ο Δήμος Επιδαύρου διαθέτει ήδη τις κτιριακές εγκαταστάσεις στην Νέα Επίδαυρο, πλήρως εξοπλισμένες και έτοιμες να χρησιμοποιηθούν από τους πυροσβέστες που έχουν στελεχώσει το εκεί Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

Η λειτουργία του Εποχικού Κλιμακίου, όπως επισημαίνεται στην επιστολή του δημάρχου, δεν δύναται να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες της προστασίας των δασών, των μεγάλων καλλιεργειών του Δήμου Επιδαύρου και των Αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, με τον ελάχιστο αριθμό ατόμων που υπηρετούν στο Κλιμάκιο μόνο κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Κρίνεται συνεπώς απολύτως επιβεβλημένη η ίδρυση μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Δήμο Επιδαύρου, το οποίο είναι απαραίτητο να στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό χωρίς να απομειωθούν οι δυνάμεις των λειτουργούντων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αργολίδας.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:


ΑΘΗΝΑ 28/04/2021

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Αίτημα ίδρυσης μόνιμου Πυροσβεστικού κλιμακίου στο Δήμο Επιδαύρου»

Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την υπ.αρ.1860/21/04/2021 επιστολή

του Δημάρχου Επιδαύρου προς τον υπουργό Προστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη με κοινοποίηση της σε αρμόδιους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες , μέσω της οποίας ο Δήμαρχος καθιστά γνωστά τα προβλήματα και τους κινδύνους της αγροτικής και τουριστικής αυτής περιοχής, σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο Δήμος Επιδαύρου καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος από γεωργικές , χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις και ως συνέχεια του δάσους του Σοφικού που καταλήγει στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, βρίσκεται το δάσος «Άκρος», με τη γνωστή χαλέπεια πεύκη.

Ο πληθυσμός του Δήμου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διπλασιάζεται και η επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαιτέρως το καλοκαίρι στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου και το Μικρό θέατρο Επιδαύρου ξεπερνά τους 800.000 επισκέπτες.

Ο Δήμος Επιδαύρου διαθέτει ήδη κτιριακές εγκαταστάσεις στην Νέα Επίδαυρο, πλήρως εξοπλισμένες και έτοιμες να χρησιμοποιηθούν από τους πυροσβέστες που έχουν στελεχώσει το εκεί Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο νέο μόνιμο Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Επιδαύρου εφόσον ιδρυθεί.

Η λειτουργία Εποχικού Κλιμακίου , δεν δύναται να ανταποκριθεί επαρκώς, στις ανάγκες της προστασίας των δασών και των μεγάλων καλλιεργειών του Δήμου με τον ελάχιστο αριθμό ατόμων και οχημάτων που τίθενται στη διάθεσή του, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους πάρα μόνο την περίοδο του καλοκαιριού.

Η ίδρυση μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Δήμο Επιδαύρου κρίνεται επιβεβλημένη λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι, αυτή μπορεί να υποστηριχτεί με τον υπάρχοντα πυροσβεστικό εξοπλισμό και να στελεχωθεί διοικητικά εκ των έσω χωρίς να επιβαρυνθεί επιπλέον το Πυροσβεστικό Σώμα.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1) Η από 1860/21/04/2021 επιστολή του Δημάρχου Επιδαύρου

Ο καταθέτων βουλευτής

ΓΚΙΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ