ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Έντονο το φαινόμενο με την Αφρικανική σκόνη στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:32:00 μ.μ. | |
Έντονο το φαινόμενο με την Αφρικανική σκόνη στο Ναύπλιο
Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες και στην Αργολίδα, ενώ το απόγευμα της Κυριακής στο Ναύπλιο το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο.
Σίγουρα, το φαινόμενο της Αφρικανικής σκόνης θα μπορούσε να συμβεί μία οποιαδήποτε άλλη εποχή. Συνέβη, όμως, την άνοιξη. Την εποχή που οι αλλεργίες ήδη βρίσκονται «σε άνθηση» διεκδικώντας να πάρει την πρωτιά σε συμπτώματα και συνέπειες για την υγεία μας. 
Ο συγχρονισμός του φαινομένου με τους ανοιξιάτικους μήνες δεν αποτελεί σύμπτωση, αφού οφείλεται στο συνδυασμό των ατμοσφαιρικών συστημάτων που επικρατούν σε Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη και Μεσόγειο.

Η αυξητική τάση του φαινομένου σε αριθμούς

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών η συχνότητα του φαινομένου έχει αυξηθεί κατά 100% τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ σε αυξανόμενους ρυθμούς κινείται και η ένταση που αγγίζει το 50%. 
Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιούνται από διεθνείς οργανισμούς, η ερημοποίηση της Σαχάρας τις τελευταίες δεκαετίες προχωρά με έναν ρυθμό της τάξεως των 2,500 χιλιομέτρων, κάθε χρόνο.
 Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μία έκταση που αντιστοιχεί περίπου στο 20% του ελλαδικού χώρου, γίνεται κατανοητό γιατί η αφρικανική σκόνη από εισβολέας εξελίσσεται σε μόνιμο και επιβλαβή επισκέπτη της Ελλάδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ