ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Ξεκίνησε παρουσία Διδασκάλου η πόντιση του καλωδίου ρεύματος στο Μπούρτζι από την ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. | | | | | |
Ξεκίνησε παρουσία Διδασκάλου η πόντιση του καλωδίου ρεύματος στο Μπούρτζι από την ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου (βίντεο)
Στο Ναύπλιο βρέθηκε το πρωί της Μ. Δευτέρας 26 Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, όπου παρακολούθησε τις εργασίες πόντισης του καλωδίου που θα συνδέσει την καστρονησίδα Μπούρτζι με το ηλεκτρικό δίκτυο.
Στο σημείο των εργασιών στο φάρο Ναυπλίου βρέθηκε και ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου Δημήτρης Λαμπρόπουλος.
Να σημειώσουμε πως την όλη επιχείρηση, από την τεχνική μελέτη μέχρι και την πόντιση του ηλεκτροφόρου καλωδίου έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Ναυπλίου, σε συνεργασία με ειδικευμένο συνεργείο και δύτες από την ΔΕΔΔΗΕ Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.
Σύμφωνα με την μελέτη μαζί με το καλώδιο ρεύματος θα ποντιστεί και οπτική ίνα στον πυθμένα του λιμανιού του Ναυπλίου και θα γίνει αγκυροδεσία ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές παρασύρσεις από τα ρεύματα.
Έτσι ολοκληρώνεται η ηλεκτροδότηση του εμβληματικού επιθαλάσσιου κάστρου του Ναυπλίου, μετά και την υδροδότηση από τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου που έγινε πριν από λίγο καιρό και την σημαντική βοήθεια από τον Δήμο Ναυπλιέων,  θα μπορέσει και πάλι να "ζωντανέψει" μετά από καιρό και σε συνδυασμό με τα πολύ σημαντικά έργα αποκατάστασης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας που έχουν γίνει, να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία αλλά και τους επισκέπτες του Ναυπλίου, ως ένα στολίδι μοναδικής ομορφιάς και ιστορικής σημασίας για όλη την Ελλάδα.
Δείτε παρακάτω σε βίντεο τι δήλωσαν οι κύριοι Διδασκάλου και Λαμπρόπουλος κατά την έναρξη των εργασιών:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ