Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Άλλος ένας χώρος δουλειάς στη λίστα των εστιών διασποράς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:50:00 μ.μ. | |
Τα νέα κρούσματα σε συσκευαστήριο νωπών αγροτικών προϊόντων  αποδεικνύουν ότι οι χώροι δουλειάς του κλάδου των Τροφίμων – Ποτών παραμένουν εστίες διασποράς του κορονοϊού. 

Οι ελλείψεις σε ουσιαστικά και προληπτικά μέτρα προστασίας – υγιεινής και ασφάλειας στα εργοστάσια (συσκευαστήρια, ιχθυοτροφεία, ζύμες κλπ) καθώς και η απουσία των αρμόδιων φορέων για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, θέτουν επανειλημμένα σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων, των οικογενειών τους, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Συνεχώς φτάνουν στο Συνδικάτο μας νέες καταγγελίες, από συναδέλφους που μιλούν για κρούσματα κορονοϊού σε μαζικούς χώρους δουλειάς, για αυθαιρεσίες εργοδοτών, ελλείψεις ακόμα και στοιχειωδών μέτρων υγιεινής.

Κυβέρνηση και εργοδοσία, όλο αυτό το διάστημα συνειδητά κωφεύουν στις καταγγελίες των εργαζομένων για ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Βάζουν στη ζυγαριά τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με τη ζυγαριά πάντα να κλίνει προς την εξασφάλιση των κερδών τους.

Αντίθετα για εμάς προτεραιότητα έχει η προστασία και οι ασφαλείς συνθήκες εργασίας και όχι η οικονομία και τα κέρδη των βιομηχάνων, που για να εξασφαλιστούν απαιτούν εκπτώσεις σε μέτρα προστασίας, «τζογάροντας» την ίδια τη ζωή μας! Το αποτέλεσμα είναι οι χώροι δουλειάς του κλάδου να αποτελούν ενεργές εστίες μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού.

ΜΕ ΑΥΤΟΔΟΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ,

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ζητούμε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να προβούν άμεσα στους απαραίτητους ελέγχους για την εφαρμογή όλων των αναγκαίων και ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας της υγείας και την ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο νομό και στους χώρους δουλειάς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 
Καθημερινή θερμομέτρηση όλων των εργαζομένων κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας

Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας με διασφάλιση της ύπαρξης του απαραίτητου εξοπλισμού

Επιμήκυνση της γραμμής παραγωγής για να μεγαλώσουν οι αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τοποθέτηση πλεξιγκλάς.

Τακτική απολύμανση των χώρων όπου συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι (γραμμές παραγωγής, αποδυτήρια, εστιατόρια, γραφεία κλπ)

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα ΤΕΣΤ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη και κόστος του κράτους και της εργοδοσίας.

Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν χωρίς να χαθεί ούτε 1 ευρώ ούτε ένα ένσημο για το χρονικό διάστημα που δεν εργαστήκαν.

Σε ενδεχόμενο ύπαρξης πολλαπλών κρουσμάτων άμεση διακοπή του εργοστασίου για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται. Διασφάλιση των μισθών και του μεροκάματου όπως και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε τέτοια περίπτωση και με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, χωρίς δυσμενή μεταβολή των όρων εργασίας των εργαζομένων.

Ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.

Καλούμε τους συναδέλφους, χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις, να επικοινωνούν με το Συνδικάτο για οτιδήποτε συμβαίνει και βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας ή καταστρατηγεί τους όρους αμοιβής και εργασίας. (Email:syndikatogtpargolidas@gmail.com-Τηλ. Επικοινωνίας: 6976283127/6975797716).

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Δελτίο τύπου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ