ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Στις καταστροφικές ζημιές στην Αργολίδα αναφέρθηκε ο Μαλτέζος στην συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:06:00 μ.μ. | | | |
Στις καταστροφικές ζημιές στην Αργολίδα αναφέρθηκε ο Μαλτέζος στην συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ
 Τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο υποδέχθηκε σήμερα στην Τρίπολη o Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και είχαν την ευκαιρία να του εκθέσουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Ειδικά για την Αργολίδα ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος αναφέρθηκε στις πρόσφατες καταστροφές στη γεωργική παραγωγή.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας  πρότεινε την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να ενταχθεί σαν ζημιογόνο αίτιο η προσυλλεκτική κηλίδωση των μανταρινιών ποικιλίας κλημεντίνης με σκοπό να καλύπτεται ασφαλιστικά από τον φορέα.
 
Με στόχο την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών βερυκόκκων αποτύπωσε αναλυτικά στον κ. Λυκουρέντζο τις ζημιές ύψους 60-100% από τον παγετό στις 26/3/2021 σε συγκεκριμένες παγόπληκτες περιοχές της Αργολίδας, σε Λυρκεία, Στέρνα, Καπαρέλι, Χώνικα, Τίρυνθα, Ανυφί, Μοναστηράκι, Σχοινοχώρι, Μαλανδρένι, Μπόρσα, Χούνη κα, ιδιαίτερα για τις ποικιλίες Μπεμπέκο και Τίρυνθας (κιτρινόσαρκες) καθώς και σε κοκκινόσαρκες ποικιλίες βερίκοκου.

Ανέφερε το πρόβλημα της επίπτωσης των χαμηλών θερμοκρασιών στην παραγωγή ναβαλίνης και new hall, καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες ανθίζουν μόνο μια φορά το χρόνο με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να έχει πληγεί ανεπανόρθωτα η ανθοφορία τους. Ζητήσαμε μάλιστα τον άμεσο έλεγχο από εκτιμητές του ΕΛΓΑ ώστε να κατυαγραφεί το μέγεθος της ζημιάς.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα στις αγκινάρες των Ιρίων που έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές από τον παγετό.

"Με σχέδιο και συνέπεια σκοπός είναι να είμαστε σε θέση να στηρίζουμε με πράξεις τον αγρότη όταν έχει ανάγκη και δοκιμάζεται από καταστροφικές ζημίες." δήλωσε μετά την συσκεψη ο κύριος Μαλτέζος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ