ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Άνοιγμα Λυκείων: Ολόκληρη η διαδικασία με τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:35:00 μ.μ. | | | |
Άνοιγμα Λυκείων: Ολόκληρη η διαδικασία με τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών
Οι μαθητές των Λυκείων θα επιστρέψουν στα σχολεία τους με τήρηση όλων των μέτρων που ίσχυσαν στο παρελθόν, αλλά και επιπλέον μέτρο τη διενέργεια των self test.


Σε ό,τι αφορά τα self test, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την υποχρεωτική διενέργειά τους δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, «προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας». Η επιτροπή των ειδικών έκανε σύσταση για δύο self test την εβδομάδα, κάτι που έγινε δεκτό από την κυβέρνηση, δήλωσε η κ. Κεραμέως κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Τα υπόλοιπα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα, τις σταθερές ομάδες μαθητών σε δραστηριότητες και τον σχολαστικό καθαρισμό και τακτικό αεριρισμό των χώρων.

Τι θα ισχύει για τα self test


Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν self test την εβδομάδα από το φαρμακείο.

«Η διενέργεια του τεστ για τον κορωνοϊό προβλέπεται τόσο για τους μαθητές όσο για τους εκπαιδευτικούς. Ως προς τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια τεστ στους μαθητές», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Τα βήματα για τα self test

- Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self test μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους.

- Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα.

- Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το δεύτερο τεστ.

- Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν το self test στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί, ή το προηγούμενο βράδυ.

- Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Η πλατφόρμα είναι ήδη σε λειτουργία. Στην πλατφόρμα θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet καταχωρώντας τα στοιχεία τους και το αποτέλεσμα του self test.

- Αν το self test είναι αρνητικό, για τους μαθητές θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης. Για τους εκπαιδευτικούς θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας.

- Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα εμπεριέχει τα ίδια στοιχεία με την εκπαιδευτική κάρτα, τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

- Αν το self test είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος, μέσω της ίδιας πλατφόρμας, για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην ίδια ιστοσελίδα.

- Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό οι μαθητές- εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο τους.

Οδηγίες για την κάλυψη της ύλης


Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι δόθηκε προτεραιότητα στο άνοιγμα των Λυκείων τόσο γιατί έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο καιρό, όσο και επειδή πλησιάζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα εκδώσει οδηγίες για την κάλυψη της ύλης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Συζητάμε συστηματικά με την επιτροπή των ειδικών για τις υπόλοιπες δομές εκπαίδευσης. Ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσει η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία για όλες τις δομές», συμπλήρωσε η υπουργός.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο ολόκληρη την διαδικασία των self test:
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ