ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Ενισχύσεις και από την Αργολίδα σε μεγάλη πυρκαγιά στη Λακωνία - Ανεφοδιασμός canadair στον Αργολικό Κόλπο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:24:00 π.μ. | | |
Ενισχύσεις και από την Αργολίδα σε μεγάλη φωτιά στη Λακωνία -  Ανεφοδιασμός canadair στον Αργολικό Κόλπο
Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από τι 6.30 περίπου το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των οικισμών Νύμφι και Κοκκάλα Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.


Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ενίσχυσαν την ένταση της πυρκαγιάς, η οποία πιθανολογείται ότι εκδηλώθηκε εξαιτίας κεραυνού.

Σήμερα Μ. Πέμπτη, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από πολλά σημεία της Πελοποννήσου όπως και της Αργολίδας (με πεζοπόρο τμήμα και οχήματα με άνδρες)  σπεύδουν για ενισχύσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μέχρι στιγμής επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα και 2 Αεροσκάφη.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, μακριά από κατοικημένες περιοχές, ωστόσο σε κίνδυνο βρίσκονται ορισμένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς και 2 Canadair που γεμίζουν νερό από τον Αργολικό κόλπο, λόγω οτι εδώ δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Προειδοποίηση σε πλοία και σκάφη που πλέουν στον Αργολικό κόλπο εξέδωσε μέσω VHF και το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, ώστε να έχουν την προσοχή τους για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ