ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

12 τμήματα μετεκπαίδευσης στον Τουρισμό θα υλοποιηθούν από την ΣΤΕ Άργους

12 τμήματα μετεκπαίδευσης στον Τουρισμό θα υλοποιηθούν από την ΣΤΕ Άργους
Εγκρίθηκαν από το Υπ Τουρισμού κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δ/νσης της Τουριστικής Σχολής Αργους, 12 τμήματα Μετεκπαίδευσης σε 5 πόλεις της Πελοποννήσου. 

Τα μαθήματα μετεκπαίδευσης θα υλοποιηθούν την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά 2021 2022 με τις αιτήσεις να ξεκινούν εντός του θέρους 2021. Για την Πελοπόννησο έχουν προγραμματιστεί 12 τμήματα στις ακόλουθες πόλεις: Άργος, Λουτράκι, Πύργος, Πάτρα και Ερμιονίδα με την εκπαιδευτική επιμέλεια και εποπτεία της Τουριστικής Σχολής Άργους .. 

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980(Α΄ 225) απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του τουρισμού σε όλες τις βασικές ειδικότητες ( Επισιτισμό, Υποδοχή, Μαγειρική Ζαχαροπλαστική, Οροφοκομία) αλλά και των ανέργων και υλοποιούνται μόνο από το Υπ Τουρισμού με τις πιστοποιημένες – εξειδικευμένες δομές τους όπως την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος.. 

Μια σημαντική αλλαγή θα έχει φέτος η προκήρυξη εισαγωγής για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης που αφορά και ανέργους στον τομέα του τουρισμού. Με απόφαση του Υπ Τουρισμού, διπλασιάστηκε η ποσόστωση για τη συμμετοχή των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης από το 20% στο 40% στο σύνολο των αιτήσεων, ενώ αυξήθηκε και το διάστημα του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, μέχρι τους 18 μήνες από τους 12 που ήταν μέχρι προσφάτως.

 Σκοπός των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο. 

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση οδηγεί μετά από εξετάσεις στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπ Τουρισμού και της υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67). Άργος 20/05/2021 Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ