ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2013

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:47:00 μ.μ. | | |
Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2013
Τροπολογία για την επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά, κατέθεσαν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη συνεπιμέλεια, οι τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη, η τομεάρχης Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος.


Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2013 περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έπειτα από απόφαση του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέχρι την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 για την επιστροφή στα καθήκοντά τους, οι εκπαιδευτικοί έχασαν το 25% των αποδοχών τους για 23 μήνες, επηρεάζοντας -μεταξύ άλλων- τις συντάξιμες αποδοχές τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η τροπολογία που κατατέθηκε προτείνει την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν οι εκπαιδευτικοί, προβλέποντας τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών με βάση τις αποδοχές του Ιουνίου 2013, δηλαδή του τελευταίου μήνα εργασίας πριν οδηγηθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Τζούφη: «Η κυβέρνηση να κάνει δεκτή τη ρύθμιση ως ελάχιστη πράξη δικαιοσύνης»

Η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε στο άδικο μέτρο της διαθεσιμότητας και στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2013, να υπονομεύσει τη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση. Επίσης τόνισε ότι η ρύθμιση για τις συντάξεις των εκπαιδευτικών αποτελεί πράξη αποκατάστασης της δικαιοσύνης και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία.
Το σχετικό απόσπασμα από τη Βουλή στο παρακάτω βίντεο:






Θεματική Παιδείας
ΟΜ Σύριζα-ΠΣ Ναυπλίου


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ