ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Εορτασμός στο Ναύπλιο της λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:43:00 π.μ. | | |
Εορτασμός στο Ναύπλιο της λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου
Η 9η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.


Στο πλαίσιο των ανωτέρω, πέραν των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί, για την αντιμετώπιση του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, κατά το φετινό εορτασμό, την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 επιτρέπονται:- Τέλεση δοξολογίας, η οποία θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και - κατάθεση στεφάνων η οποία θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

- Σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής

- Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου , Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. & των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

- ΄Ωρα 08.00 : ΄Επαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.

- ΄Ωρα 11:00 : Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ομιλία από τον κo Μπουμπάρη Νικόλαο, Πρόεδρο Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας.

- ΄Ωρα 11.30 : Κατάθεση στεφάνων στο χώρο του ηρώου της πόλης, από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας τους κ.κ Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Ανώτερο Διοικητή φρουράς Ναυπλίου (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους) , Δήμαρχο Ναυπλιέων και τέλος ανάκρουση του Εθνικού ΄Υμνου.

Συντονιστικά:

Οι κατωτέρω αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες:

- Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδας την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

- Το ΚΕΜΧ για την Απόδοση Τιμών.

- Ο Δήμος Ναυπλιέων την τακτοποίηση του χώρου της κατάθεσης των στεφάνων.

- O ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλιέων τη διάθεση της Φιλαρμονικής.

-Η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας την τήρηση της τάξης γενικά.

- Τελετάρχες στις παραπάνω εκδηλώσεις ορίζονται ο κ. Ιωάννης Στάθης υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ο κ. Στυλιανός Γκουριώτης υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων.

Λόγω έξαρσης του κορωνοϊού COVID 19 και των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμωνΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ