ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Μανώλης Βέμης: Η κυβέρνηση γυρίζει την αυτοδιοίκηση και τη χώρα 65 χρόνια πίσω

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:34:00 μ.μ. | |
Μανώλης Βέμης: Η κυβέρνηση γυρίζει την αυτοδιοίκηση και τη χώρα 65 χρόνια πίσω
Αποτελέσματα Βουλευτικών εκλογών 1956. Πρώτο κόμμα σε ψήφους ο συνασπισμός κομμάτων «Δημοκρατική Ένωσις» με 48,15% αλλά μόνο με 132 έδρες. Δεύτερο κόμμα η ΕΡΕ του Καραμανλή με 47,38% καταλαμβάνει 165 έδρες κερδίζοντας άνετη αυτοδυναμία. 

Το προδιαγεγραμμένο αυτό αποτέλεσμα ήταν προϊόν ενός πράγματι πρωτότυπου και νομοθετημένου ειδικά για την περίπτωση εκλογικού νόμου που βάφτιζε το άσπρο μαύρο και διαστρέβλωνε τη θέληση του λαού. Ενός εκλογικού νόμου που αντανακλούσε πλήρως τις αντιδημοκρατικές απόψεις, μεθοδεύσεις και πρακτικές των στελεχών της Δεξιάς παράταξής που κυβερνούσε τη χώρα.

Τα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές των πολιτικών αλλά και πολλές φορές φυσικών (λόγω οικογενειοκρατίας) προπατόρων τους.

Βαφτίζουν αυθαίρετα το 43% σε 51% προσφέροντας μάλιστα στο συνδυασμό που θα ξεπεράσει αυτό το όριο το 60% των συμβούλων. Στην πραγματικότητα δηλαδή βαφτίζουν το 43% σε 60% !!! Η δυσανάλογη αυτή εκπροσώπηση έχει ως αποτέλεσμα να φθίνει η δημοκρατικότητα των αποφάσεων που θα λαμβάνονται.

Με το όριο του 3% αφαιρείται η εκπροσώπηση από μικρούς σχηματισμούς και την αντίστοιχη έκφραση ενός μέρους δημοτών και πολιτών.

Και βέβαια απαξιώνεται πλήρως ο ρόλος των τοπικών Κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων, αφού σε αυτές δεν εκλέγεται ο πλειοψηφών Σύμβουλος, αλλά ο υποψήφιος του εκλεγμένου Δημάρχου, υποβαθμίζοντας έτσι το βασικό αυτοδιοικητικό κύτταρο που είναι οι κοινότητες.

Είναι υποχρέωση των στελεχών των Δημοτικών και Περιφερειακών Παρατάξεων αλλά και όλων των προοδευτικών, δημοκρατικών πολιτών, να ενεργοποιηθούμε ώστε να αποσυρθεί το αντιδημοκρατικό αυτό νομοσχέδιο που αποτελεί ένα τεράστιο πισωγύρισμα, μία επιστροφή σε ένα συντηρητικό και απαρχαιωμένο παρελθόν, που θα λειτουργήσει σε βάρος των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής Δημοκρατίας.

Ο Μανώλης Βέμης είναι εκπρόσωπος στην Αργολίδα της Περ. Παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος Οικολογική» και πρ. Συντονιστής του κόμματος «Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ»



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ