ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Τι αναφέρει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την επίσκεψη Κεραμέως

Τι αναφέρει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την επίσκεψη Κεραμέως
"Είχαμε τη μεγάλη τιμή και τη χαρά την Παρασκευή 21 Μαΐου να υποδεχτούμε στην Αργολίδα την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως. 

Η υπουργός επισκέφθηκε σχολεία μας στο Ναύπλιο και το Άργος. Αρχικά το ΕΠΑΛ Άργους, το ΕΚ Άργους και το 3ο ΓΕΛ Άργους. 
Τι αναφέρει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την επίσκεψη Κεραμέως
Συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον Covid19, τα self test και την έως τώρα δια ζώσης λειτουργία των σχολείων και άκουσε τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, σε ένα διάλογο εποικοδομητικό με γνώμονα το καλύτερο μέλλον της εκπαίδευσης για τα παιδιά μας. 

Αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση, τόνισε την μεγάλη προσπάθεια όλων για την επιτυχή εφαρμογή της και ευχαρίστησε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς μας, επισημαίνοντας ότι η τηλεκπαίδευση είναι πολύ χρήσιμη και το Υπουργείο έχει παράσχει τα εργαλεία ώστε να εφαρμόζεται εάν, και εφόσον αυτό χρειαστεί, αλλά ασφαλώς τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. 

Στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ότι το ΕΠΑΛ Άργους θα γίνει ένα από τα πρώτα Πρότυπα ΕΠΑΛ και πολύ σύντομα θα γίνει ανανέωση και εμπλουτισμός του Επαγγελματικού του εξοπλισμού . 

Το γεγονός αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα, δεδομένης της πρότασής μας και των συντονισμένων ενεργειών της ΔΔΕ Αργολίδας σε συνεργασία, με τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτησης Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας και το Δήμο Άργους και Μυκηνών για την Ίδρυση Πρότυπου ΕΠΑΛ στην περιοχή μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην υπουργό Νίκη Κεραμέως και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κύριο Γεώργιο Βούτσινο που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι βρίσκονται κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα και τα προβλήματά της και προχωρούν άμεσα στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα μας. 

Ακολούθησε η επίσκεψη στο 3ο ΓΕΛ Άργους όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Επίσης ενημερώθηκε για την αξιοποίηση της εμπειρίας της τηλεκπαίδευσης, για την οργάνωση ημερίδων σε συνεργασία με με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το CERN. Στή συνέχεια επίσκεφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, τους μαθητές στα τμήματά τους και μίλησε μαζί τους για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τα προληπτικά μέτρα για τον cονid-19, την τηλεκπαίδευση και τις εξετάσεις. 
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση στον πολυχώρο του σχολείου, παρουσία των εκπαιδευτικών του σχολείου. 

Μια χαρούμενη μέρα γεμάτη από με ευχάριστες και πλούσιες ανακοινώσεις για καινοτόμες δράσεις, αναδιαρθρωση των προγραμμάτων σπουδών, μεγαλύτερης αυτονομίας των σχολικών μας μονάδων και αναβάθμιση της εκπαίδευσης!!!"

Βασίλειος Πολύδωρος
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ