ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

80 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και το Ναύπλιο ένωσαν τις φωνές τους στην "Τρεχαντήρα" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:32:00 μ.μ. | | |
80 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο με συμμετοχές και από το Ναύπλιο ένωσαν τις φωνές τους στην "Τρεχαντήρα" (βίντεο)
80 καλλιτέχνες απο όλον τον κόσμο ενώνουν ψηφιακά τις φωνές τους με εντυπωσιακό αποτέλεσμα, στην "Τρεχαντήρα", το παραδοσιακό τραγούδι των Κυκλάδων- αναμεσά τους και 7 χορωδοί από το Ναύπλιο!

Με συμμετοχές και απο το Ναύπλιο, 80 χορωδοί, μονωδοί και μαέστροι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συναντήθηκαν για πρώτη φορά, μέσω του διαδικτύου και δημιούργησαν μία πολυπληθή, ψηφιακή χορωδία, ερμηνεύοντας ένα παραδοσιακό τραγούδι των Κυκλάδων, την “Τρεχαντήρα”, σε επεξεργασία του διακεκριμένου συνθέτη, Δημήτρη Μηνακάκη, το οποίο κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.... 

 Σύλληψη ιδέας και οργάνωση παραγωγής: Ρούλα (Θεοδώρα) Κόκκα. 
 Υπεύθυνος μαέστρος του project: Νίκος Ευθυμιάδης. 
 Επεξεργασία ήχου και εικόνας: Δημήτρης Λαπούσης. 

 Όπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες: " 80 χορωδοί, μονωδοί και μαέστροι, οι οποίοι για πρώτη φορά συναντιούνται ψηφιακά, δημιουργώντας ένα ενιαίο χορωδιακό σύνολο. Ορισμένοι από αυτούς μπορεί να έχουν συμπράξει στο παρελθόν σε κάποιο φεστιβάλ ή χορωδιακή συνάντηση, μερικοί μπορεί να είναι φίλοι, και άλλοι να μην γνωρίζονται καθόλου, έχουν όμως δύο κοινά σημεία αναφοράς: την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι,αλλά και την ομάδα του Facebook "Οόμορφος κόσμος της χορωδίας" από όπου ξεκίνησε το όλο εγχείρημα!!! 

Στον χρόνο της πανδημίας, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε χορωδιακά σύνολα να δημιουργούν ψηφιακές παραγωγές. Εμείς δηλώνουμε το παρών, «σπάζοντας» τις οθόνες, τραγουδώντας και πάλι ο ένας δίπλα στον άλλο, με όλη την καρδιά και την ψυχή μας !Με την ευχή να ανταμώσουμε και πάλι, να πάρουμε τη θέση μας πάνω στη σκηνή, να σμίξουν τα χαμόγελα και η μελωδία σε όλο τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής!!!"

Ανάμεσα στους 80 που συναντήθηκαν ψηφιακά σε αυτό το τραγούδι, ειναι και 7 χορωδοί από το Ναύπλιο και συγκεκριμένα από το "Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου". (Συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά: Σοφία Κωνσταντίνου, Αγγελική Μαύρου, Αντωνία Μαύρου. Ελένη Μπελεση, Κωνσταντίνα Ρόντου, Βασίλης Σιερρος και Εύη Σμυρνιωτάκη).

Με την ελπίδα οτι θα βρεθούμε σύντομα και απο κοντά, ζωντανά με τραγούδια, απολαύστε την "Τρεχαντήρα" που εχει σαλπάρει εδω και λίγες μέρες, με την τέχνη της, για ταξίδι στα καθαρα νερά της ψυχής μας!

 
Στίχοι: Την τρεχαντήρα μου πουλώ με την αρματωσιά της γιατί ποτέ δεν μού ΄δωσε να πιάσω τα λεφτά της. Βρε βίρα μιά κι άλλη μιά, βρε βίρα δυό κι άλλες δυό Βρε βίρα βρε βίρα να πάμε στο νησί Βρε βίρα βρε βίρα κι ας είν’ ώρα καλή . Πουλήσαμε την τράτα μας πιάσαμε τα λεφτά μας κι ούτε παράς δεν έμεινε να πάμε στα παιδιά της. Βρε βίρα μιά κι άλλη μιά, βρε βίρα δυό κι άλλες δυό Βρε βίρα βρε βίρα να πάμε στο νησί Βρε βίρα βρε βίρα κι ας είν’ ώρα καλή. Ολημερίς στη θάλασσα να με βαρά το κύμα και να με τρώγει η ξενητιά, το φουκαρά τι κρίμα. Βρε βίρα μιά κι άλλη μιά, βρε βίρα δυό κι άλλες δυό Βρε βίρα βρε βίρα να πάμε στο νησί Βρε βίρα βρε βίρα κι ας είν’ ώρα καλή.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ