ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Τι απαντάει η "Πρωτοβουλία Συντρόφων/ισσών Ναυπλίου" για το επεισόδιο με το πανό του ΣΥΡΙΖΑ

Τι απαντάει η "Πρωτοβουλία Συντρόφων/ισσών Ναυπλίου" για το επεισόδιο με το πανό του ΣΥΡΙΖΑ
"Η Πρωτοβουλία Συντρόφων/ισσών στήριξε με την παρουσία της την συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο με πανό και διακριτή παρουσία στο σύνολο που διήρκησε αυτή.

Η συγκέντρωση στο συνολό της έφτασε να αριθμεί περίπου 100 αγωνιστές/τριες και είχε ως κεντρικό περιεχόμενο το αντεργατικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που προσπαθεί να κατακρημνίσει ότι έχει απομείνει στα εργατικά κεκτημένα που δεν λεηλατήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η κατάσταση που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως η πανδημία, θεωρεί η τωρινή κυβέρνηση ότι δίνει το βήμα για ολοκλήρωση του νεοφιλελεύθερου προγράμματος που δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τα προηγούμενα χρόνια οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις λόγω των λαϊκών αντιστάσεων που δημιούργησαν ανάχωμα σε όποια τέτοια οργανωμένη απόπειρα.

Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις της 6 Μάη σε όλη την χώρα και η μαζική συμμετοχή σε αυτές, αν και αντιμέτωπο με τις συνολικές επιδημιολογικές συνθήκες, είναι μόνο το ξεκίνημα ενός αγώνα του κινήματος ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Με όλες μας τις δυνάμεις χρειάζεται να αντιταχθούμε με κάθε τρόπο στην κρατική λαίλαπα που στοχοποιεί τον κόσμο της εργασίας και τον συνδικαλισμό βάσης. Σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι βρίσκει την ευκαιρία να κινηθεί με όρους πολιτικού εισοδισμού στο κοινωνικό πεδίο με στόχο τα πολιτικά οφέλη που θεωρεί ότι μπορεί να αποκομίσει κατά τη διάρκεια εκκίνησης της προεκλογικής του εκστρατείας για να γίνει πάλι κόμμα εξουσίας. Μάλιστα δε διστάζει σε ένα τέτοιο αντεργατικό νομοσχέδιο που η δικιά του κυβέρνηση με τον νόμο Αχτσιόγλου που δεν πρόλαβε να εφαρμόσει, πλην του 8ωρου είχε παρόμοια νεοφιλελεύθερα μέτρα με τον ίδιο καταστροφικό αντίκτυπο, οι ίδιοι τώρα με θριαμβευτικό τρόπο ανακοινώνουν ότι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εναντίον του!

Από ένα κόμμα εξουσίας που κατάφερε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα διακυβέρνησης να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες κωλοτούμπες σε εξαγγελίες, γνωρίζουμε ότι το πολιτικό φιλότιμο έχει προ πολλού χαθεί.

Αυτό όμως δε σημαίνει οτί θα είναι και αποδεκτή η νέα διαλυτική για το κίνημα απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να εξουδετερώσει κάθε εξεργεσιακή και ριζοσπαστική έκφανση για να αποκομίσει μία καλύτερη εκλογική ποσόστωση. Κατά τη διάρκεια της δικιάς του ξεχωριστής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη πλατεία Τριών Ναυαρχών όπου ήταν ολόκληρα τα δέκα μετρημένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, επέλεξαν στα πλαίσια του προεκλογικού τους πυρετού πλην του ήδη υπάρχοντος πανιού τους στη πλατεία Τριών Ναυαρχών να βάλουν προκλητικά άλλο ένα πανί σε απόσταση από τη συγκέντρωσή τους που να αντικρύζει σε απόσταση λίγων μέτρων της συγκέντρωσης στην πλατεία Καποδίστρια. Ως Πρωτοβουλία συλλογικά πήραμε την απόφαση να παρέμβουμε κατεβάζοντας το πανί αυτό και κινηθήκαμε να το αφαιρέσουμε.

Καθώς πραγματοποιούσαμε τη παρέμβασή μας ολόκληρο το μαζικολαϊκό κίνημα των πέντε Συριζαίων κινήθηκε προς τους συντρόφους μας βάζοντας φωνές. Οι σύντροφοι ξεκίνησαν να εξηγούν πολιτικά τους λόγους παρέμβασης τους με τα γεγονότα ταύτισης του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη με την δημόσια πολιτική τους ατζέντα που είχαν ως προηγούμενη κυβέρνηση και μάλιστα πριν μικρό σχετικά χρονικό διάστημα.

Και σε αυτό το σημείο ξεκινάει το θέατρο του Συριζαίικου παραλόγου.

Κάνοντας ότι δεν ακούνε τα γεγονότα και τις αποδεδειγμένες φιλελεύθερες πολιτικές που το κόμμα τους έχει εφαρμόσει, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας ανέφερε επιδεικτικά και μεταφέρεται κατά λέξη σε αυτό το κείμενο “Χάρη σας κάναμε, ξεπεράστε το.” με την απάντηση συντρόφων μας “Εσείς τα κάνατε και καταστρέψατε τον κόσμο, εμείς να το ξεπεράσουμε;;;”. Στη συνέχεια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι και αυτό ήταν παλιά μέλος άλλου πολιτικού κόμματος και ότι έχει ιστορία σαν αγωνιστής εκεί, με μέλη μας να αναφέρουν ότι είναι της Πρωτοβουλίας που έχει δημόσια κάλεσμα και με διακριτό πανί στη συγκέντρωση και οι σύντροφοι που παρεμβαίνουν αυτοπροσδιορίζονται ως Αναρχικοί. Ανεξάρτητα του ότι έφτασαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας να αναφέρουν αυτή ακριβώς την έκφραση πολλαπλάσιες φορές, στο σύνολο της χρονικής διάρκειας ακούστηκαν εκφράσεις όπως “έλα μωρέ το 5% (!!!)” και αλεπάλληλα εκτός τόπου και χρόνου προσπάθειες ταύτισης μας με άλλο πολιτικό κόμμα. Βέβαια στο πρώτο σκέλος σχετικά με το αν υπήρξε το νομοσχέδιο Αχτσιόγλου, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουν τις προγραμματιστικές τους δηλώσεις που έχουν κάνει δεν έδιναν ΚΑΜΙΑ απάντηση και επέμεναν σε πανικόβλητους μορφασμούς, βρισιές και εκτός λογικής εκφράσεις και έννοιες.

Σαν να μην αρκούσε ότι έλειπε κάθε ίχνος ύπαρξης πολιτικής υπόστασης από τα εν λόγω άτομα, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε να προπηλακίσει. Βέβαια με το που πήγε να σηκώσει χέρι τα μέλη της Πρωτοβουλίας που ήταν παρόν στο σημείο με μία λέξη και με συλλογικό ύφος έδειξαν το ότι επειδή δεν μπαίνουν σε διαδικασία συνολικής σύγκρουσης καθότι σχεδόν το σύνολο των 5 μελών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ηλικίας άνω των 60 χρονών δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε χειροδικία, απευθείας το εν λόγω άτομο μαζεύτηκε μόνο του. 

Στη συνεχή ροή των εγκλήσεων των μελών της Πρωτοβουλίας με ερωτήσεις όπως “ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ;” , “Έχετε ίχνος αξιοπρέπειας;;” , “Πόσο κωλοτούμπες είστε;” και με σταθερή διατύπωση της ερώτησης “Πήγατε να ψηφίσετε τον αντεργατικό νόμο της Αχτσιόγλου ΝΑΙ ή ΟΧΙ;;;” οι απαντήσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν “Εγώ είμαι εργοδότης με δέκα εργαζόμενους και έρχομαι εδώ να απεργήσω (!!!!!)” και “Είναι διαφορετικά όταν κυβερνάς(!!!!)” αλλά και απειλές του αέρα στα μέλη της Πρωτοβουλίας.

Μετά από ένα εκτενές χρονικό διάστημα επιλέξαμε να αποχωρήσουμε και να επιστρέψουμε στο μέρος που συμμετείχαμε στη συγκέντρωση με πανό. Οι εκφράσεις ταπείνωσης και πανικού που είχαν χαραγμένα στα πρόσωπά τους ταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με παράλληλο δημόσιο ξεμπρόστιασμα κατά τη διάρκεια της παρέμβασης στην κοινωνία του Ναυπλίου που διερχόταν από εκείνο το κεντρικό σημείο θεωρήσαμε ότι κάλυψε στο έπακρο την πολιτική στόχευση της παρέμβασης.

Αυτό που χρειάζεται να παραμείνει σταθερά υπόψιν σε όσους επιλέγουν να στελεχώνουν το ΣΥΡΙΖΑ και με μελλοντικές προσδοκίες για κυβερνητικά πόστα, είναι ότι δεν λαμβάνουν και τυχαία χρηματικά ποσά για να “κάνουν αγώνα” καθώς είναι αντιπολίτευση. Ο αυτοχαρακτηρισμός τους ως σωτήρες του κόσμου και “που θα έρθουν να τα αλλάξουν όλα” (αναρωτιόμαστε αν θα είναι πάλι με έναν νόμο και σε ένα άρθρο) δε θα επιτρέψουμε τουλάχιστον εμείς να θεωρείται κάτι φυσιολογικό και ευρέως αποδεκτό.

Ο ματωμένος αγώνας της Πρωτομαγιάς στο Σικάγο το 1886 και σε πολυάριθμες συγκυρίες ανά τα χρόνια και μέρη του πλανήτη από αγωνιζόμενους και αγωνιζόμενες, με κάθε μας δύναμη θα παλέψουμε να τιμηθεί χωρίς να αμαυρωθεί. Όσον αφορά τον λίβελο ψεμάτων που εκτόξευσαν σε δημοσιογραφικά μέσα, ακόμα και μέσα στις ένθερμες ανακοινώσεις μπροστά στην κάμερα και την λασπολογία μπορεί ο οποιοσδήποτε να διακρίνει την έλλειψη πολιτικής ακεραιότητας αυτού του κόμματος εξουσίας που αγκομαχά να καταλάβει τον ίδιο ρόλο που η Νέα Δημοκρατία της έχει αφαιρέσει. Τον ρόλο αφανισμού κάθε αχτίδας ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο και για μία καλύτερη κοινωνία, μία θυσία που θα ωφελεί τους λίγους έναντι των πολλών."

Πρωτοβουλία Συντρόφων/ισσών Ναυπλίου
Τρόπος επικοινωνίας: protonauplio@riseup.net

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ