ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Οι Δήμαρχοι Ηλείας στην Κεράμεως για τον αποκλεισμό του νομού από το νέο ακαδημαϊκό χάρτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:41:00 μ.μ. | | | |
Οι Δήμαρχοι Ηλείας στην Κεράμεως για τον αποκλεισμό του νομού από το νέο ακαδημαϊκό χάρτη
Την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως προγραμματίζουν να επισκεφτούν την Παρασκευή (21/5/2021) και οι επτά δήμαρχοι του Ν. Ηλείας, σε μια δυναμική προσπάθεια να ανατραπεί η απόφαση της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό της Ηλείας από τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, μετά και την «εξαφάνιση» από το μηχανογραφικό και των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών στο Νομό!

Αποφασισμένοι όσοι ποτέ οι δήμαρχοι του νομού, με πρωτοστάτη τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτρέψουν την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που θα καταργούν οριστικά τα Πανεπιστημιακά τμήματα στην Ηλεία.

Ήδη, την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στον Πύργο μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρουσία όλων των αιρετών, του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βουλευτών και εκπροσώπων όλων των φορέων. Την Τετάρτη, μετά από κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις που θα φέρουν πλέον συγκεκριμένη μορφή και στοχοθεσία. Έτσι σε πρώτη φάση, την Παρασκευή οι δήμαρχοι του νομού ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος θα χτυπήσουν την πόρτα της κ. Κεραμέως και θα θέσουν επί τάπητος όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

“Πρέπει να υπάρξει πίεση από όλες τις πλευρές” δηλώνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. «Απαιτούμε την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Νομό και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτό το νέο χτύπημα σε βάρος της πολύπαθης Ηλείας μας! Αποκαλύφθηκε πλήρως το πόσο προαποφασισμένο και προμελετημένο ήταν το έγκλημα αυτό από την κυβέρνηση και το Πανεπιστήμιο Πατρών» και επανέλαβε ότι «είναι αδιανόητη η υστέρηση της Ηλείας, κι όταν μάλιστα σε όλη την υπόλοιπη χώρα προστίθενται θετικά, αλλά μόνο στο δικό μας Νομό αφαιρούνται κιόλας!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ